اصول کار ترانسفورماتور برق همانند سایر دستگاه های قدرت است. این دستگاه، توانایی گردش انرژی الکتریکی را در دو مدار مختلف دارد. با بهره گیری از این تجهیز، شبکه خود را به منبع اصلی جریان متصل کنید.
ترانسفورماتور برق مستقیما با منابع انرژی در ارتباط است. این تجهیز علاوه بر تامین انرژی های الکتریکی، کیفیت جریان را در سطحی پایدار قرار می دهد. با بهره گیری از این محصول بر سطح ایمنی شبکه بیفزایید.
در ادامه مقاله درباره انواع این محصول و عملکرد آن در خطوط جریان توضیح می دهیم، با ما همره شوید.
اجزای اصلی ترانسفورماتور برق
در این بخش از مقاله اصول کار ترانسفورماتور برق، درباره اجزای این دستگاه الکترونیکی صحبت می کنیم. ترانسفورماتور برق یک دستگاه الکتریکی است، که برای تغییر ولتاژ و جریان بین دو مدار استفاده می شود.
این دستگاه قدرتمند توانایی مقابله با نوسانات الکتریکی مخرب را دارد. ساختمان این ماشین صنعتی بسیار پیچیده است. قطعات موجود در این سیستم بسیار بروز و قدرتمند هستند. آنان علاوه بر جذب جریانات الکتریکی می توانند از کیفیت و عملکرد دستگاه های موجود در شبکه محافظت کنند. از اجزای اصلی این محصول می توان موارد ذیل را نام برد؛
- هسته: هسته ترانسفورماتور از مواد آهنی نرم مانند؛ فولاد سیلیسیومی ساخته می شود. این قطعه وظیفه تمرکز و جهت دادن جریان مغناطیسی را بر عهده دارد. هسته دارای دو قسمت اصلی است، که از طریق سیم پیچ های ثانویه و اولیه در تماس با یکدیگر هستند.
- سیم پیچ ها: سیم پیچ ها معمولاً از مواد هادی در جنس مس یا آلومینیوم ساخته می شوند. این نوع تجهیزات، ولتاژ و جریان را در خروجی و ورودی ترانسفورماتور تنظیم می کنند. سیم پیچ اولیه به منبع ولتاژ وصل می شود و سیم پیچ ثانویه به بار یا دستگاه مصرف کننده متصل است.
- هسته بالانس یا ثالث: مقاله اصول کار ترانسفورماتور برق، اطلاعات موثقی درباره اجزای این دستگاه در اختیار شما قرار می دهد. هسته ثالث در برخی ترانسفورماتور ها وجود دارد. این هسته به منظور کاهش جریان های نا متعادل در سیم پیچ ها نصب می شود و به توازن جریان کمک می کند.
- ترمینال ها: ترمینال ها محل اتصال سیم پیچ به منابع و دستگاه های گیرنده گفته می شود. این قطعه به صورت پایه های فلزی در بالای دستگاه قرار دارند.
- روغن عایق: برخی از ترانسفورماتور ها از روغن عایق برای جلوگیری از نشت ولتاژ و خنک کردن لفافه ها استفاده می کنند. این نوع سیالات از جنس روغن معدنی هستند.
- سیستم خنک کننده: برخی از ترانسفورماتور ها دارای سیستم خنک کننده هستند، که می تواند شامل پنکه ها، رادیاتور ها باشد. این سیستم ها به منظور خنک کردن ترانسفورماتور و جلوگیری از افزایش دما و آسیب به قطعات داخلی ترانس طراحی می شوند.
اصول کار ترانسفورماتور برق نشان دهنده مشارکت چندین دستگاه الکترونیکی و مکانیکی مختلف است، که هدف آن ها تامین و توزیع بهتر برق در شبکه می باشد.
بیشتر بخوانید: ساخت ترانس افزایندهعملکرد ترانسفورماتور برق
در این بخش از مقاله اصول کار ترانسفورماتور برق، عملکرد این ماشین صنعتی را در کنترل و تنظیم ولتاژ برق شرح می دهیم. ترانسفورماتور برق از مهم ترین تجهیزات صنعتی است، که در ورودی اصلی جریان خط تولید یا ساختمان قرار می گیرد.
با این که عملکرد دستگاه های موجود در شبکه جریان به فعالیت و قدرت ترانس جریان بستگی دارد، اما او می تواند مستقل از سایر ابزار آلات الکترونیکی به فعالیت خود ادامه دهد. عملکرد ترانسفورماتور برق بر اساس اصول الکترومغناطیسی و قوانین فیزیکی مشخصی تعیین می گردد.
ترانسفورماتور برق قادر به تغییر ولتاژ سیستم های الکترونیکی و الکتریکی است. با اتصال منبع ولتاژ به ترانسفورماتور، جریان الکتریکی از سیم پیچ اولیه عبور می کند و یک میدان مغناطیسی ایجاد می نماید. این میدان مغناطیسی به سیم پیچ ثانویه منتقل می شود و باعث تولید ولتاژ در این بخش از دستگاه می شود.
نسبت تعداد دور سیم در سیم پیچ اولیه و ثانویه میزان تغییر ولتاژ خروجی دستگاه را نشان می دهد. به عنوان مثال، اگر ترانسفورماتور نسبت لفافه :یک به ده باشد، ولتاژ خروجی در سیم پیچ ثانویه به ازای هر ولتاژ ورودی در سیم پیچ اولیه، 10 برابر خواهد بود.
مقاله اصول کار ترانسفورماتور برق، وظایف این سیستم را در توزیع جریانات الکتریکی بیان می کند. علاوه بر تغییر ولتاژ، دستگاه قادر است، که جریان الکتریکی را نیز تغییر دهد. با توجه به نسبت تعداد لفافه ها در سیم چیچ اولیه و ثانویه، جریان خروجی سیستم عوض می شود.
انتقال قدرت نیز از وظایف اصلی این نوع سیستم های صنعتی می باشد. با بهره برداری از ترانسفورماتور ها، انرژی الکتریکی را از یک نقطه به نقاط دیگری در شبکه برق منتقل کرد. در شبکه برق، این دستگاه در ایستگاه های توزیع نصب می شود، تا ولتاژ نامتعادل خروجی ایستگاه را به ولتاژی مناسب جهت استفاده در خانه ها و صنایع تبدیل کند.
هنگام فعالیت ترانسفورماتور برق، بخشی از انرژی تولیدی در طول فرآیند از دست می رود. ترانسفورماتور با کارایی بالا تلفات کمتری دارد و برای انتقال قدرت گزینه بهتری هستند.
اصول کار ترانسفورماتور برق، مبحثی شیرین و کاربردی است. با مطالعه این مقاله، راهکاری موثر جهت بهینه سازی شبکه در برابر جریانات الکتریکی به دست می آورید.
نقش ترانسفورماتور برق در شبکه
مقاله اصول کار ترانسفورماتور برق بسیار جامع و گسترده است. در این بخش، درباره نقش و فواید استفاده از ترانسفورماتور برق در شبکه های جریان بحث می کنیم . ترانسفورماتور ها نقش بسیار مهمی در شبکه های برق دارند. آنها برای تغییر ولتاژ و جریان الکتریکی بین مدار های مختلف طراحی شده اند.
با بهره برداری از این تجهیز، کیفیت ولتاژ و جریان در خطوط شبکه تضمین می شود. جریانات الکتریکی توانایی تخریب شبکه را در کمترین زمان ممکن دارند. برای پیشگیری از آسیب رسیدن به ابزارآلات شبکه، بهتر است، به فکر نصب ترانسفورماتور برق باشید. موارد ذیل نقش ترانسفورماتور برق را در مصارف خانگی و صنعتی نشان می دهد؛
- انتقال قدرت: مبحث اصول کار ترانسفورماتور برق، عملکرد این دستگاه را از جهات مختلف بررسی می کند. ترانسفورماتور ها در شبکه های برق برای انتقال قدرت از ایستگاه های تولید به ایستگاه های توزیع استفاده می شوند. در نیروگاه ها، ترانسفورماتور ها جهت افزایش ولتاژ تولیدی به منظور کاهش جریان و صرفه جویی در منابع نصب می گردند.
در ایستگاه های توزیع یا صنایع مصرف کننده، برای کاهش ولتاژ و جریان به منظور تأمین ولتاژ مناسب برای استفاده در خانه ها و صنعت مورد استفاده قرار می گیرند.
- توزیع بار: این دستگاه در شبکه های برق برای توزیع بار استفاده می شوند. آنها وظیفه تغییر ولتاژ و جریان الکتریکی را بین مراکز مصرف و خطوط توزیع بر عهده دارند. با بهره برداری از ترانسفورماتور ها، ولتاژ خروجی ایستگاه توزیع در محدوده ی مناسبی کنترل می شود.
- ایجاد ایمنی: اصول کار ترانسفورماتور برق بر پایه انتقال نیرو های الکترومغناطیسی است. این دستگاه، نقش مهمی در ایجاد ایمنی شبکه های جریان دارند. آنها به عنوان یک نقطه قوت بین خطوط ولتاژ عمل می کنند.
- و…
مبحث اصول کار ترانسفورماتور برق، مطالب تخصصی را با بیانی ساده و قابل فهم به شما می آموزند. با مطالعه این مطلب، بهینه سازی شبکه در برابر جریانات مخرب برای شما آسان می شود.
سخن پایانی
مقاله اصول کار ترانسفورماتور برق هر چند که تخصصی است، اما در مدیریت و بهینه سازی شبکه های جریان موثر می باشد. با مطالعه این مبحث برای مشکلات سخت مجموعه، راه حلی مناسب به دست می آورید.
طاها ترانس از بزرگ ترین تولید کنندگان ایرانی در زمینه تولید ترانسفورماتور است. این شرکت محصولات خود را به صورت اینترنتی نیز به مردم عرضه می کند. با مراجعه به وب سایت آن با تقبل هزینه مناسبی، محصول مد نظر خود را سفارش دهید.
بیشتر بخوانید: ساخت ترانس قدرت