انواع ترانسفورماتور پتانسیل در بازار کولاک به راه انداخته اند . این نوع از کنترل کننده های جریان باعث برقراری تعادل در مدار شبکه می شوند . همچنین بر کیفیت و ایمنی دیگر ابزارآلات الکتریکی و الکترونیکی موجود در مجموعه می افزایند .
با نصب این سیستم در مدار اصلی جریان ، امکان نفوذ جریانات نامناسب به دستگاه ها به صفر می رسد . از این رو سلامت ابزارآلات مجموعه حتی در شرایط بد الکتریکی حفظ می شود .
در ادامه درباره انواع ابن سیستم و مزایای آن ها توضیح می دهیم ، با ما همراه شوید .
بیشتر بخوانید: سرویس ، نگهداری و کنترل روغن ترانسفورماتور
انواع ترانسفورماتور پتانسیل
انواع ترانسفورماتور پتانسیل ، قدرت و ایمنی را در شبکه شما به حداکثر می رساند . به طوری که دستگاه های الکتریکی حتی در شرایط بد نرم افزاری بهترین عملکرد خود را به تصویر می کشند . این دستگاه توانمند چندین سال است که در جهت کاهش ولتاژ در دو سطح متفاوت از جریان استفاده می شود .
ترانس پتانسیل از نظر شکل ، جنس ، مدل و عملکرد در دسته های مختلفی قرار می گیرند . چندین نوع اصلی ترانس پتانسیل بر اساس عملکرد در موارد ذیل آمده است ، توجه کنید :
- ترانسفورماتور پتانسیل تک فاز :
نوع قرارگیری سیم پیچ ها در این نوع ترانسفورماتور ها به شکل تک فاز است. غالبا این دستگاه از ترانس ها در طراحی ابزارآلات خانگی مورد استفاده قرار می گیرند .
- ترانسفورماتور پتانسیل سه فاز :
در این دستگاه ، ورودی و خروجی آن به صورت سه فاز است . ترانسفورماتور های سه فاز به طور گسترده ای در صنعت برق ، شبکه های قدرت و سیستم های توزیع برق به کار می روند .
- ترانسفورماتور پتانسیل خشک :
ترانس پتانسیل خشک از پرفروش ترین انواع ترانسفورماتور خشک است . این نوع ترانسفورماتور ها دارای سیستم خنک کننده خشک هستند . معمولا برای کاربرد هایی که نیاز به استفاده از روغن روانکار برقی ندارند ، این محصول گزینه مناسبی است .
- ترانسفورماتور پتانسیل روغنی :
این نوع ترانسفورماتور ها دارای روغن روانکار برقی هستند ، که به عنوان عایق و خنک کننده استفاده می شوند . روغن درون دستگاه در تنظیم وضعیت سیستم نقش به سزایی ایفا می کند .
- ترانسفورماتور پتانسیل قابل حمل : این محصول اجازه حمل و نقل آسان از یک مکان به مکان دیگر را برای متصدی فراهم می سازد . انواع ترانسفورماتور پتانسیل در نوع قابل حمل معمولاً برای استفاده در ساختمان های موقتی ، نمایشگاه ها ، رویداد ها و … کاربرد دارند .
مزایای ترانسفورماتور پتانسیل
انواع ترانسفورماتور پتانسیل برای برپایی یک شبکه الکتریکی قدرتمند به کار گرفته می شوند . این محصول جهت مقابله با جریانات نامناسب طراحی شده است . در صورتی که بر سر مدار اصلی جریان قرار گیرد ، همواره ولتاژی پایدار به دستگاه های الکتریکی منتقل می کند .
از ترانس پتانسیل در بسیاری از صنایع و سیستم های الکترونیکی استفاده می شود . این محصول کاربردی علاوه بر تقویت جریانات الکتریکی ، مزایای دیگری برای مجموعه به همره دارد .
از جمله مزایای استفاده از انواع ترانسفورماتور پتانسیل می توان به :
- انتقال انرژی
- جداسازی برق
- تغییر مقیاس
- انتقال اطلاعات
- انطباق پذیری
- کاهش اتلافات
- و …
مزایای بسیار ترانسفورماتور های پتانسیل باعث تولید انبوه این تجهیز و صادرات آن به کشور های خارجی شده است . علاوه بر این در اشتغال زایی مردم نیز نقش دارد .
معایب ترانسفورماتور پتانسیل
انواع ترانسفورماتور پتانسیل جزو الزامات ضروری در محیط های صنعتی هستند . با وجود این سیستم کارآمد در تمام برهه های زمانی ولتاژ و جریانات الکتریکی در سطوح بالا کنترل می شود .
این دستگاه ها قدرت الکتریکی را در مجموعه به ثبات می رسانند . ترانس های پتانسیل نیز معایبی دارند . با در نظر داشتن کیفیت بالا و عملکرد سریع شان در کنترل جریانات ، گزینه مناسبی برای بهینه سازی دستگاه های الکتریکی هستند .
از معایب انواع ترانسفورماتور پتانسیل می توان به موارد ذیل اشاره کرد ؛
- اتلافات قدرت : در فرآیند انتقال ، ترانس پتانسیل با ایجاد اتلافات قدرت همراه باشد . این اتلافات به دلیل مقاومت مواد ، جریان های اتلافی ، خطا های ساختاری و… رخ دهد .
- نوسانات و اختلالات : در فرآیند انتقال ترانس پتانسیل ، نوسانات و اختلالات الکترومغناطیسی به وجود می آید ، که بر انتقال سیگنال ها و انرژی تأثیر دارد . این امر باعث افزایش نویز و کاهش دقت سیستم می شود .
- هزینه و حجم فیزیکی : بهره گیری از این محصول در بعضی موارد با هزینه های بالا و اشغال فضای بسیاری همراه است .
- وابستگی به شرایط خاص : برخی از انواع ترانسفورماتور پتانسیل به شرایط خاصی نظیر ولتاژ ، جریان ، فرکانس و… وابسته هستند . آر این رو تنها در شرایط خاصی فعالیت می کنند .
عملکرد ترانسفورماتور پتانسیل
ترانس پتانسیل یک دستگاه الکتریکی است که برای تغییر ولتاژ و جریان بین دو یا چند مدار استفاده می شود . عملکرد اصلی این دستگاه بر اساس اصل التزام نگهداری انرژی الکترومغناطیسی می باشد .
انواع ترانسفورماتور پتانسیل برای انتقال انرژی الکتریکی از یک مدار به مدار دیگر استفاده می شوند . این عملکرد با تغییر ولتاژ و جریان انجام می گیرد ، تا به صورت مؤثر و با کاهش اتلافات ، انرژی بتواند از یک مدار به مدار دیگر منتقل گردد .
این دستگاه کاربردی از اجزای مختلفی تشکیل شده است . سیم پیچ اولیه و ثانویه دو جزء اصلی در این محصول به شمار می روند ، که با جذب و تصفیه جریانات الکتریکی موجب تولید یک انرژی پایدار می شوند .
با قرارگیری بر سر مدار جریان ، تمام اختلالات الکتریکی را از شبکه می گیرند و جریانی پایدار به دستگاه های الکتریکی و الکترونیکی منتقل می کنند .
کاربرد ترانسفورماتور پتانسیل
انواع ترانسفورماتور پتانسیل از اجزای کلیدی در سیستم های برقی به شمار می روند . این قطعات ، آسیب های سیستم های الکتریکی و الکترونیکی را به حداقل می رسانند . در بسیاری از صنایع و نظام های قدرت جهت بهینه سازی دستگاه های الکتریکی از این محصول استفاده می شود .
انتقال برق در شبکه های قدرت از کاربرد های اصلی ترانس پتانسیل است . با استفاده از ترانس پتانسیل ، ولتاژ برق از محطه های تولید به محطه های توزیع افزایش یا کاهش داده می شود . این امر به عنوان یک راه حل برای کاهش اتلافات برق در فاصله طولانی بهره برداری می گردد .
انواع ترانسفورماتور پتانسیل برای تأمین ولتاژ مناسب تجهیزات برقی در محیط های مختلف استفاده می شوند . در آزمایشگاه های برق ، ترانس پتانسیل جهت تولید ولتاژ های بالا به کار می رود . همچنین در صنایع هوا و فضا ، این دستگاه به عنوان یک قطعه اساسی در سیستم های برقی فضاپیما ها، ماهواره ها و … مورد استفاده قرار می گیرند .
در بخش پزشکی ، ترانس پتانسیل در دستگاه های تصویربرداری مانند ؛ رادیوگرافی ، سی تی اسکن و ماموگرافی کاربرد دارند . در این دستگاه ها ، ترانس ها برای افزایش ولتاژ های خروجی و تولید تصاویر با کیفیت ایفا نقش می کنند .
سخن پایانی
طاها ترانس از شرکت های بزرگ در زمینه تولید و فروش محصولات الکتریکی همچون ترانسفورماتور است . فعالیت این واحد در فضای مجازی نیز ادامه پیدا کرد . به طوری که بیشترفروش سالیانه آن ، از فروش اجناس به صورت اینترنتی به دست آمده است .
بیشتر بخوانید: آشنایی با سیم پیچ ترانسفورماتور