انواع سیم پیچ ترانسفورماتور بر حسب توان ، قدرت ، تعداد دور پیچ و … تقسیم بندی می شوند . ترانس ها یک سیستم بسیار قدرتمند می باشد ، که از ده ها قطعه متفاوت مکانیکی و الکتریکی تشکیل می شود . سیم پیچ مهم ترین قطعه در این محصول است ، که بیشترین نقش را در کنترل و تنظیم جریان ایفا می کند .
نوع سیم پیچ تعیین کننده قدرت و توان الکتریکی ترانسفورماتور است . می توان گفت در طراحی انواع این دستگاه از سیم پیچ های مختلفی استفاده می شود . در زمان خرید با در نظر گرفتن این شاخصه ، برترین محصول الکتریکی را برای کنترل مدار شبکه خود برگزینید .
در ادامه مقاله درباره انواع سیم پیچ ها و نقش آن ها در ترانسفورماتور صحبت می کنیم ، یا ما همراه شوید .
بیشتر بخوانید: آزمایش بارداری ترانس تک فاز
برترین انواع سیم پیچ ترانسفورماتور در بازار
سیم پیچ از مهم ترین اجزای الکتریکی در مدار ترانسفورماتور ها است . این قطعه برتر ، شدت جریان دستگاه را مشخص می کند . استقامت توان و قدرت دستگاه وابسته به این قطعه در ساختمان ترانسفورماتور دارد .
سیم پیچ همانطور که از نامش نیز هویدا است ، از تنیده شدن سیم های فلزی به دور یکدیگر به وجود می آید . میزان دور سیم پیچ ، عملکرد و استقامت دستگاه در مقابله با جریانات الکتریکی را بازگو می کند .
انواع سیم پیچ ترانسفورماتور بسته به نیاز های فنی و کاربردی ترانس در دسته های مختلفی قرار می گیرند . در زیر به برخی از پرفروش ترین مدل های این قطعه در بازار اشاره می کنیم ، توجه داشته باشید .
- سیم پیچ مفتولی مسی :
این نوع سیم پیچ از مس پیچیده شده است . به دلیل خواص خوب هدایت الکتریکی و حرارتی مس ، از این محصول جهت تولید ترانسفورماتور های صنعتی استفاده می شود .
- سیم پیچ آلومینیومی :
برای کاهش هزینه تولید ترانسفورماتور ها از سیم پیچ های آلومینیومی بهره می گیرند . این نوع سیم پیچ عموماً در ترانسفورماتور هایی با ظرفیت الکتریکی پایین استفاده می شود .
- سیم پیچ لاکینگ :
انواع سیم پیچ ترانسفورماتور از نوع لاکینگ جزو پرفروش ترین مدل های این محصول در بازار است . این قطعه برتر باعث تقویت میدان مغناطیسی ترانس می شود . اغلب از این سیم پیچ در طراحی محصولات صنعتی استفاده می شود .
- سیم پیچ ثانویه فیوزیبل :
این نوع سیم پیچ برای ترانسفورماتور هایی استفاده می شود ، که نیاز به اتصال یک فیوز دارند . این پیچ توسط یک فیوز محافظت می شود و در صورت بروز خطا و افزایش جریان ، فیوز را قطع می کند .
مواد مانند لبه فلزات مغناطیسی ، هسته های فولادی و سیم پیچ در ترانسفورماتور ها بر اساس نیاز های فنی و نوع ترانسفورماتور به طور دقیق با هم ترکیب می شوند . برای انتخاب سیم پیچ مناسب برای ترانسفورماتور، توصیه میشود با تولیدکننده تماس بگیرید یا از کاتالوگ های فنی در این زمینه استفاده کنید .
نقش سیم پیچ در ترانسفورماتور
سیم پیچ یک نقش بسیار مهم در عملکرد ترانسفورماتور ها ایفا می کند . در واقع ، این قطعه برای تغییر ولتاژ جریان الکتریکی در ترانس ها استفاده میشود . همچنین به اتصالات بین لول ها و پیچ های ترانسفورماتور کمک می کند .
پدیده الکترومغناطیسی در ترانسفورماتور ها کنترل و تنظیم جریان را مدیریت می کند . اختلاف جریان ولتاژ بین لول های اصلی و ثانویه با استفاده از انواع سیم پیچ ترانسفورماتور ایجاد می شود .این قطعه ، نیرو مغناطیسی مورد نیاز را برای برپایی یک جریان بی نقص مهیا می سازد .
سیم پیچ ها برای جدا کردن ولتاژ در ترانسفورماتور استفاده میشود . با تغییر تعداد ورقه ها و قطر انواع سیم پیچ ترانسفورماتور ، می توان ولتاژ و جریان را از یک سطح به سطح دیگر تغییر داد .
این قطعه برتر شاید تنها قسمت کوچکی از ساختمان ترانس را تشکیل دهد ، اما بیشترین تاثیر را در تغییرات ولتاژ دارد . بنابراین در زمان خرید به کیفیت ، سایز و مدل سیم پیچ ها اهمیت دهید .
در انتخاب انواع سیم پیچ ترانسفورماتور به چه نکاتی توجه کنیم ؟
انواع سیم پیچ ترانسفورماتور بخش اصلی مدار جریان را تشکیل می دهند . این قطعه در اصل جریانات را در ساختمان ترانس هدایت می کند . میزان ولتاژ خروجی دستگاه به این قطعه بستگی دارد .
سیم پیچ ها مختلف و متعدد هستند . این قطعه کلیدی باید با توان و قدرت دستگاه همخوانی داشته باشد ، تا پس اط ایجاد میدان مغناطیسی طبق برنامه ، جریان را کنترل کنند . در بعضی مواقع به خاطر تعمیر یا بهینه سازی دستگاه مجبور به خرید سیم پیچ می شوید .
حتما در زمان خرید ، خصوصیات ترانسفورماتور را با فروشنده در میان بگذارید . در انتخاب انواع سیم پیچ ترانسفورماتور نکات بسیاری به شما کمک می کند ، که برخی از آن ها در موارد ذیل اشاره شده است :
- جریان کار :
حداکثر تعداد و جریان ترانسفورماتور را بررسی کنید . این اطلاعات معمولاً در برچسب محصول ذکر می شود .
- تحمل ولتاژ :
از مشخصات ترانسفورماتور مطمئن شوید . بایستی ولتاژ ورودی و خروجی محصول با نیاز شما همخوانی داشته باشد .
- تحمل توان :
همانطور که در مطالب فوق نیز اشاره شد ، انواع سیم پیچ ترانسفوماتور مسئولیت سنگینی در ساختار محصول ایفا می کند . حتما در انتخاب این محصول به تحمل بار الکتریکی دستگاه توجه داشته باشید .
- جنس سیم پیچ :
نوع و جنس انواع سیم پیچ ترانسفورماتور نیز بر کارایی و عملکرد محصول تأثیر می گذارند .
- کارایی :
به بهره وری ترانسفورماتور در تبدیل انرژی توجه کنید . از مشخصات کارایی معمولی می توان به بازدهی و توان دستگاه اشاره کرد .
- تحمل دما :
این دستگاه باید دمای بالایی را تحمل کند . در محیط های کاری تحمل بالای دستگاه اهمیت بالایی دارد .
- استانداردهای صنعتی :
محصول باید با استاندارد های بین المللی مطابقت داشته باشد .
نکات فوق به شما کمک می کند ، تا اجناس فیک را از اصل بشناسید . قبل از خرید سیم پیچ با متخصصان و فروشندگان معتبر مشورت کنید تا بابت خرید محصولی کاربردی هزینه بپردازید .
کاربرد انواع سیم پیچ ها در ترانسفورماتور
انواع سیم پیچ ترانسفورماتور برای انتقال انرژی الکتریکی از یک طرف به طرف دیگر استفاده می شود . این قطعه شامل پیچ های اصلی ( Primary coils ) و پیچ های ثانویه ( Secondary coils ) هستند .
کاربرد پیچ های اصلی در ترانسفورماتور تغذیه توان برق از منبع به ترانسفورماتور مربوط می باشد . این پیچ ها به یک منبع تغذیه فشار قوی ولتاژی متصل است ، تا جریان در اطراف ساختار ادامه پیدا کند .
پیچ های ثانویه در ترانسفورماتور برای تامین انرژی برق به بارهای مختلف استفاده می شود . ولتاژ و جریان در این پیچ ها جابجا می گردد و به بارهای متصل به ترانسفورماتور منتقل می شوند . با تنظیم تعداد و طول پیچ های ثانویه ، می توان ولتاژ خروجی را تغییر داد .
علاوه بر این ، انواع سیم پیچ ترانسفورماتور برای جدا کردن فیوز های مختلف به کار گرفته می شوند . در ترانسفورماتور های سه فاز، سیم پیچ ها معمولاً برای جداسازی و اتصال فیوز ها متفاوت استفاده می شوند . هر نوع سیم پیچ در این دستگاه می تواند با توجه به نوع محصول و نیاز های انتقال انرژی الکتریکی طراحی گردد .
سخن پایانی
طاها ترانس یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان ترانس در ایران است ، که در بخش صادرات نیز فعالیت می کند . با مراجعه به وب سایت شرکت می توانید به صورت اینترنتی انواع ترانس ها و لوازم جانبی آن را سفارش دهید .
بیشتر بخوانید: آشنایی با محفظه رطوبت گیر ترانسفورماتور