حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری

حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری

عناوین و سر فصل های این مطلب

حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری موضوع مورد بحث در مقاله پیش رو است. فیوز مینیاتوری یا کلید مینیاتوری از ابزارهای حفاظتی پر کاربرد است، که اغلب برای حفاظت از مدارهای فشار ضعیف به کار گرفته می شود.‌ فیوز مینیاتوری در محیط های خصوصی و عمومی به وفور استفاده می گردد. در این مقاله از تیم مهندسی طاها ترانس با ما باشید، تا به طور کامل و جامع با حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری آشنا گردید.

وظیفه فیوزهای مینیاتوری

در نخستین بخش از مقاله حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری شما را با وظایف این کلید محافظتی آشنا می کنیم. محافظت از تجهیزات در مقابل اتصال کوتاه و افرایش جریان فوق العاده اهمیت داشته، که توسط این وسیله کاربردی انجام می شود.

در صورتی‌ که جریان الکتریکی عبوری بیش از حد مجاز باشد، مدارهای فشار ضعیف به فرمان فیوز قطع خواهند شد.

فیوزهای مینیاتوری کارکردی مشابه با فیوز های دستی دارند، در صورتی که فیوز مدار جریان برق را قطع کند، باید به صورت دستی آن را دوباره راه اندازی نمود. فیوز مینیاتوری بر اساس محلی که در آن به کار گرفته می شود، در انواع تک فاز و سه فاز جریان مستقیم و جریان متناوب وجود دارند. با توجه به نیاز خود باید نوع متناسب با تجهیزات خود را انتخاب کنید. نوع تک فاز در خانه های مسکونی به کار گرفته می شود.

ساختار فیوز مینیاتوری

در این بخش از مقاله حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری، شما را با ساختار و عملکرد مینی فیوز ها یا فیوزهای مینیاتوری آشنا می کنیم‌. فیوزهای مینیاتوری از اجزا مختلفی ساخته شده اند، که تمامی این اجزا داخل یک قاب پلاستیکی و عایق قرار دارند.

از اجزا اصلی فیوز مینیاتوری می توان به سوئیچینگ اشاره کرد، که به کابل های اینورتر و اکسترور متصل می گردد. سوئیچینگ نیز دارای اجزائی مانند کنتاکت ثابت و کنتاکت متحرک می باشد.

در واقع مینی فیوز ساختار بسیار ساده ای دارد. وظیفه حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری بدون پیچیدگی و با سرعت زیاد درون این ساختار ساده انجام می گیرد.

در کل مینی فیوزها از مدار، کابل کشی، بارهای متصل و تجهیزات جانبی در مقابل اتصال کوتاه و اضافه بار محافظت می کنند‌.

همچنین این ابزار محافظتی در ساختار خود دارای قطعه مهمی به نام پل هستند، که بر اساس تعداد پل به چندین دسته تقسیم می شوند‌. این کلیدها در انواع تک پل تا چهار پل بر حسب تعداد پل به کار رفته در آن، تولید می گردند.

بیشتر بخوانید: ترانس افزاینده

 کاربرد فیوز مینیاتوری

در این بخش از مقاله شما را با کاربردهای مینی کلید ها آشنا می کنیم. عنوان این مقاله یعنی حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری مستقیما به کاربرد آن اشاره دارد. البته این کلید در انواع مختلفی دسته بندی می گردد، که هر نوع کاربرد جداگانه ای دارد.

در این بخش از مقاله ما به کاربرد آن بر حسب نوع فیوز می پردازیم. کاربردهای کلید مینیاتوری شامل موارد زیر می شود؛

 کاربرد فیوز مینیاتوری

·         کاربرد فیوز مینیاتوری نوع B

این دسته از مینی فیوزها برای تجهیزات روشنایی صنعتی و خانگی به کار گرفته می شوند. این دسته از کلیدهای محافظ در صورت افزایش یکباره بارهای مقاومتی و القایی، فورا واکنش نشان داده و مدار را قطع می کنند.

به‌ بیان دیگر هنگامی که جریان عبوری بین سه تا پنج برابر بیشتر از جریان نامی باشد، این فیوز عمل خواهد کرد.‌

·         کاربرد فیوز مینیاتوری نوع C

دسته دیگر از کلیدهای مینیاتوری تحت عنوان نوع C دسته بندی شده اند. در شرایطی که جریان عبوری پروسه خاصی را طی می کند و نسبت به جریان نامی حدود ۵ الی ۱۰ برابر افزایش می یابد، این کلید خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای موتور های کم قدرت و چراغ های فلور سنت که جزو تجهیزات ساختمان های تجاری می باشند، برای عملکرد خود به این فیوز نیاز دارند.

تجهیزاتی مانند دستگاه پرتو ایکس، سیستم UPS و وسایل جوشکاری برای عملکرد صحیح خود به یک فیوز منحصر به فرد احتیاج دارند، که دقیقا این مدل فیوز مناسب آن است.

.          کاربرد فیوز مینیاتوری نوع D

در ادامه این مبحث از مقاله حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری، به کاربرد یکی دیگر از انواع این کلیدهای حفاظتی آشنا می شویم. فیوز نوع D در زمانی که بار القایی زیاد باشد، یعنی جریان عبور بین ده تا بیست برابر بیشتر از جریان نامی باشد، برای قطع فوری مدارهای فشار ضعیف به کار گرفته می شود.

·         کاربرد فیوز مینیاتوری نوع K و Z

در نهایت به کاربرد مینی کلید حفاظتی نوع K و Z اشاره می کنیم. این کلیدها بسیار حساس تر از دیگر انواع نام برده هستند. اغلب در مدارهای قدرتی، ترانس ها و موتورها استفاده می گردند.‌

نحوه انتخاب فیوز مینیاتوری برای حفاظت از مدار فشار ضعیف

برای حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری این کلید باید به درستی و متناسب با جریان نامی، تجهیزات شما و نوع کلید و … انتخاب گردد‌. در آخرین بخش از این مقاله شما را با نکات انتخاب این کلید آشنا خواهیم کرد. نکات انتخاب مینی فیوزها شامل موارد زیر می شود؛

·         مقدار نامی کلید مینیاتوری:

این معیار باید از مقدار نامی سیم کمتر و از حداکثر جریان بار ایجاد شده در مدار بیشتر باشد.

·         ظرفیت قطع (kA):

ظرفیت قطع این نوع فیوز محافظتی با کیلو آمپر نشان داده می شود. این معیار بر پایه شرایط اتصال کوتاه یا وقفه درون مدار سنجیده می شود. این مقدار باید از جریان اتصال کوتاه بالاتر باشد. از کلید های مینیاتوری با ظرفیت قطع پایین در تجهیزات خانگی و ظرفیت بالای آن برای تجهیزات روشنایی مکان های صنعتی استفاده می گردد.

·          نوع کلید:

همانگونه که در بحث پیشین مقاله حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری آشنا شدید، این ابزار محافظتی در انواع گوناگون وجود دارد، که باید نوع آن را بر حسب حساسیت فیوز انتخاب کنید.

سخن پایانی

مقاله حفاظت از مدارهای فشار ضعیف با فیوز مینیاتوری توسط تیم مهندسی شرکت طاها ترانس نگاشته شده است. این مقاله را برای بالا بردن آگاهی شما کاربران عزیز از این ابزار محافظتی منتشر نموده اند.

همچنین شرکت طاها ترانس انواع تجهیزات الکتریکی از جمله کلید مینیاتوری را با کیفیت بالا مطابق با استاندارد های جهانی در انواع مختلف تولید و با قیمت مناسب در سایت خود عرضه می کند.