سیم کشی تابلو برق

سیم کشی تابلو برق

عناوین و سر فصل های این مطلب

همانطور که می دانید تابلو برق از اهمیت خاصی برخوردار است و رعایت نصب کردن سیم کشیها در تابلو برقها بسیار مهم است چون باعث ایجاد امنیت و جلوگیری از آتش سوزی و خسارات احتمالی می شود .این تابلو برق کاربردهای بسیاری در سازمان های صنعتی و نیروگاهی ، مراکز درمانی ، مراکز آموزشی ، واحدهای تجاری ، مسکونی دارد که به همین منظور ما در این مقاله به بررسی سیم کشی تابلو برق می پردازیم.

سیم کشی تابلو برق چیست ؟

سیم کشیها در تابلو برقها دارای اصول خاصی است که فرایند اتصال کابل های برق ورودی به تابلو برق و خروجی آن را سیم کشی تابلو برق می گویند که از مهمترین وظایف سیم کشیها برای ایمنی و استفاده های طولانی مدت از سامانه های روشنایی ، گرمایشی ، سرمایشی و غیره می باشد .همچنین سیم کشی در تابلو برق را وایرینگ تابلو برق هم می گویند . این نوع سیم کشی ها نیاز به تخصص دارد و توسط کارشناسان و متخصصان برق انجام می شود .

سیم کشی تابلو برق

مراحل سیم کشی تابلو برق

ابتدا جای قاب تابلو برق را در بیاورید بعد برش گردی برای ورودی و خروجی کابل برق انجام دهید . درب تابلو برق و اتصال بدنه با هم متصل می شود . نصب برچسب و علائم تابلو برق در قسمت بیرونی ، متراژ زدن ، برش درب ، بدنه داکت های برق و تست تابلو برق از مراحل سیم کشی می باشد.

انواع سیم کشی پنل تابلو برق

انواع سیم کشی تابلو برق در ساختمان های مسکونی ، تجاری ، اداری و صنعتی با هم متفاوت نصب می شوند که برای ساختمان ها تابلو برق شامل تابلو برق اصلی ، تابلو برق مینیاتوری یا تابلو برق واحدها ، تابلو برق جریان ضعیف ، تابلو برق USP ، تابلو برق فشار قوی می باشد . مداری بسیاری در تابلو برق وجود دارند که شامل رله ها ، کلیدها ، ترانس ، فیوزها  و غیره می باشد که با توجه به نوع تابلو برق از آتش سوزی ،  اضافه بار ، شوک های الکتریکی جلوگیری می کند.

رنگ بندی سیم های مورد استفاده در تابلو برق

در سیم کشی تابلو برق رنگ بندی سیم ها بسیار مهم می باشد . سیم های رنگ مشگی برای انتقال جریان برق به پریزها و سوئیچ ها برای همه مدارها کاربرد دارد . و سیم های قرمز برای جریان ۲۲۰ ولت است که در پایه سوئیچ استفاده می شود . سیم های با رنگ زرد و آبی دارای جریان هستند و برای سیم کشی پریزهای معمولی استفاده نمی شوند و سیم های زرد برای نور و روشنایی ساختمان و پریزها که با سوئیچ برقی جفت شده اند استفاده می شود . سیم های رنگ سبز برای مشخص شدن کابل های که اتصال به زمین دارند و در یک مدار جریان برق کاربرد دارد . در اصل سیم های رنگ سبز برای محافظ استفاده شود . بنابراین در اصول سیم کشی به رعایت کردن رنگ ها و کاربرد هر رنگ دقت کنید.

اصول سیم کشی در تابلو برقها

در اصول سیم کشیهای برق رعایت کردن یک سری استانداردهای برق کشی و اتصال آن به تابلوهای برق بسیار مهم است که شامل این موارد می باشد :

تمام قطعات درون تابلو برق که نصب هستند مانند دستگاه گرمایشی ، سرمایشی و غیره فیوز داشته باشند. کلیه اتصالات سیم ها و کابل ها درون تابلو برق لخت نباشد و محافظ و عایق بندی داشته باشند تا از خطر برق گرفتگی جلوگیری شود . اگر اتصالات و سیم های درون تابلو برق نیاز به انحنا داشته باشد باید از سیم های خم گرد استفاده کرد . تمام سیم های تابلو برق با رنگ های گوناگون شناسایی شوند . مجرای عبور سیم درون تابلو برق باید یک سوم فضای خالی باشد . هنگام نصب ترانس برای درون تابلو برق باید یک رده بزرگتر از محدوده تابلو نصب شود . تمامی اتصالات که از شینه منشعب می شوند حتما باید پرس ویژه شوند و با اتصال با پیچ و مهره به تابلو برق متصل شوند . بنابراین رعایت کردن این اصول برای تامین جان افراد و دستگاه های الکتریکی بسیار ضروری می باشد.

سیم کشی تابلو برق

سخن پایانی

در مورد سیم کشی تابلو برق صحبت کردیم که در اکثر مکان های مختلف از تابلو برق استفاده می شود و تمام کلیدها و فیوزها و قطعات در آن قرار می گیرند و یکی از مهمترین تجهیزات در سیستم جریان الکتریکی می باشد.

مقالات پیشنهادی

ترانس اتو

ترانس افزاینده