کاربرد ترانسفورماتور در صنعت گسترده و وسیع است؛ چراکه این محصول بینظیر تحت هر شرایطی ایمنی و سلامت خود را حفظ میکند و همین طور از نظر قدرت و کیفیت متنوع هستند. بر همین علت، مشتریان در زمان خرید، انتخابات بسیاری در این حوزه کاری دارند.
ابزارآلات صنعتی متنوعی تا به امروز تولید و در راهی بازار گشته است؛ زیرا هر یک از آنها، پیش نیاز یک حرفه میباشند. بر همین علت، ساخت و توزیع ابزارآلات صنعتی الویت اصلی ملتها در جهت ارتقاء اقتصاد کشور میباشد.
از ابزارآلات صنعتی خارقالعاده که از نظر کیفیت و عملکرد در رده بالایی قرار دارد؛ میتوان به انواع ترانسفورماتورها اشاره کرد. این محصول کاربردی دارای خصوصیات و ویژگیهای متعددی است؛ چراکه علاوه بر متریال مرغوب دربرندارنده چندین تکنولوژی کارآمد و سازگار است.
بدین خاطر علی رقم کنترل و تنظیم جریانهای الکتریکی سبب بهینه سازی دیگر ابزارآلات صنعتی همچون راکتور، مخزن، هیتر و… میگردد. بر همین علت، از انواع ترانسفورماتورها در صنایع کوچک و بزرگ با کاراییهای مختلف استفاده میگردد.
در ادامه مقاله به صورت مفصل در رابطه با کاربرد ترانسفورماتور در صنعت توضیح داده شده است؛ برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه شوید.
ترانسفورماتور چیست؟
در ادامه مبحث کاربرد ترانسفورماتوز در صنعت برای فهم بیشتر شما عزیزان به معرفی این محصول شگفتانگیز میپردازیم. صنعت همواره در حال پیشرفت و توسعه میباشد. بر همین علت در هر زمان نیازمند به ابزارآلات متنوعی است.
هر یک از ابزارآلات طراحی شده در این حیطه کاری دربردارنده تکنولوژی به خصوصی است؛ زیرا باید در فرآیند تولید محصولات مورد استفاده قرار گیرند.
ابزارآلات صنعتی متنوع اند؛ زیرا هر یک در کسب و کار به خصوصی با عملکرد متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از برترین انواع تجهیزات صنعتی که جزو محصولات پرفروش بازار به حساب میآید؛ ترانسفورماتور است.
ترانسفورماتور، یکی از محصولات تولیدی صنعت برق و الکترونیک است. این محصول فوق العاده از قابلیتهای بینظیری همچون افزایش یا کاهش ولتاژ برخوردار است؛ زیرا هدف سازندگان آن، برقراری نظم بیشتر در خط تولید به واسطه کنترل ولتاژ دستگاهها میباشد.
تمامی ابزارآلات موجود در خطوط تولید، انرژی مورد نیاز خود را از برق تامین میکنند. بر همین سبب در معرض خطر نوسانات الکتریکی بیشتری قرار دارند. از این رو برای حذف میزان خطرات موجود در خطوط تولید، میبایست در اکثر واحدها در جهت کنترل و بهینه سازی جریانات برق از ترانسفورماتور استفاده کنند.
ترانسفورماتور با این که یکی از ابزارآلات الکتریکی به حساب میآید؛ اما با نصب آن در شبکهها، قابلیت تنظیم ولتاژ تمامی ابزارآلات را دارد. بر همین اساس، درصد میزان شوکهای الکتریکی تا حد قابل توجهی کاهش مییابد.
ترانسفورماتورها از لحاظ کیفیت، میزان ولتاژ، نوع طراحی و… به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند. بدین خاطر کارایی و کاربرد ترانسفورماتور در صنعت به بخش خاصی مربوط نیست.
تمامی حرفهها مخصوصا واحدهای تولیدی میتوانند برای بهبود عملکرد مجموعه از انواع این ابزار کاربردی بهره بگیرند و کیفیت محصول نهایی خود را ارتقاء دهند.
ترانسفورماتور یک محصول برتر با مدار الکتریکی خاص است؛ زیرا بایستی در برابر تمامی جریانات مقاوم باشد و توانایی افزایش یا کاهش ولتاژ برق را نیز دربر داشته باشد.
انواع ترانسفورماتور موجود در صنعت
برای فهم بیشتر شما عزیزان در این بخش از مقاله کاربرد ترانسفورماتور در صنعت به توضیح انواع این محصول میپردازیم. این محصول پیشرفته و صد البته کاربردی از خصوصیات و ویژگیهای بسیاری بهرهمند است؛ چراکه مطابق با بروزترین متدهای جهانی زیر نظر کارشناسانی کاربلد و مجرب تولید گشته است.
بر همین اساس، عملکرد آن از هر جهت فنی و کیفی بینظیر و آری از هر گونه عیب و نقصی میباشد. این دستگاه برتر با قرارگیری بر مدار شبکه، ثباتی بی عیب و غیرقابل نفوذ بر جریانات مینماند. به همین خاطر به صورت غیرمستقیم ایمنی و سلامت تجهیزات واحد تولیدی را تضمین میکند.
ترانسفورماتورها از نظر هسته، سیم پیچ، کاربرد و… به دستههای مختلفی تقسیم بندی میشوند. هر یک از دستههای این محصول در صنعت، کاربرد و نقش به خصوص دارد؛ زیرا از نظر عملکرد و قدرت متفاوت هستند.
انواع ترانسفورماتور از نظر هسته
- هسته هوایی:
این گونه از ترانسفورماتورها به عنوان ترانسهای بدون هسته در بازار شناخته شدهاند؛ زیرا در سیم پیچیهای این سازه به دور هوا یا پلاستیک پیچیده شده است. بدین خاطر، عملا هسته فیزیکی از انواع ترانسفورهای خوایی وجود ندارد.
- هسته فرومغناطیسی_آهنی:
نوع دیگر این محصوب فوقالعاده، ترانسفورماتورهای دارای هسته فرومغناطیسی_آهنی است. این گونه از ابزارآلات صنعتی دارای هستههایی از جنس متریالهای فرومغناطیسی است؛ زیرا ساز و کار این دستگاه بر پایه میدان مغناطیسی میباشد.
هر چه ماده فرومغناطیسی تعبیه شده بر این دستگاه ار خلوص و قدرت مغناطیسی بیشتری برخوردار باشد؛ ترانسفورماتور نیز در کنترل جریانات موفقتر است. بدین خاطر حتما انواع این محصول را در اجناس اصل خریداری فرمایید.
انواع ترانسفورماتور از نظر تبدیل ولتاژ
- ترانسفورماتور افزاینده:
ترانسفورماتور افزاینده سبب افزایش ولتاژ ورودی سیستم میشود؛ چراکه در بخش اولیه سازه میزان ولتاژ پایین، اما بخش ثانویه قدرت ولتاژ دستگاه بالا است؛ چراکه سیم پیچ این بخش از دور بیشتری برخوردار میباشد.
- ترانسفورماتور کاهنده:
طراحی مکانیسم ترانسفورماتور کاهنده برعکس افزاینده است؛ زیرا بایستی سبب کاهش ولتاژ ورودی سیستم شوند. در این گونه از ترانسفورماتورها در قسمت اولیه تعداد دور سیم پیچ دو برابر بخش ثانویه است. بر همین اساس جریانات با عبور از این تجهیز، دچار کاهش ولتاژ میشوند.
انواع ترانسفورماتور از نظر کاربرد در صنعت
- ترانس قدرت:
از انواع ترانس قدرت برای کاهش و افزایش ولتاژ نیروگاهها استفاده میشود. عملکرد و عکس العمل ترانسهای قدرت در انتقال برق مجتمع صنعتی، ۱۰۰ درصد است.
- ترانس توزیع:
ترانس توزیع اکثرا در بخش شهری و خانگی در جهت انتقال برق استفاده میشود. این نوع از ترانسفورها به نسبت ترانس قدرت از ابعاد و عملکرد ضعیفی برخوردار میباشد؛ چراکه فعالیت این حرفه نسبت به مصارف صنعتی کمتر است.
- ترانس ایزولاسیون:
از محبوبترین انواع این محصول که در سلامت جان و مال افراد نیز نقش دارد؛ ترانس ایزولاسیون است. این تجهیز کاربردی از برقگرفتگی و وقوع آتشسوزی جلوگیری میکند؛ زیرا از یک طرف به زمین متصل هستند.
- ترانس ابزار دقیق:
ترانسفورماتور ابزار دقیق برای کاهش ولتاژ، جریانات بالا استفاده میگردند، تا ایمنی این جریانات را حفظ کنند. این محصول برتر از کیفیت بالایی بهره مند است؛ چراکه در طراحی و ساخت آن از ابزارآلات متعددی استفاده میگردد. به همین خاطر غالبا در واحدهای تولیدی حساس از انواع این محصول استفاده میشود.
ترانسهای ابزار دقیق به صورت جداگانه به چندین دسته متفاوت تقسیم بندی میشود. از برترین انواع این محصول که در بازار فروش بالایی را به خود اختصاص داده است؛ میتوان به ترانسفورماتور ولتاژ و ترانسفورماتور جریان را نام برد.
کارایی و کاربرد ترانسفورماتور در صنعت
کاربرد ترانسفورماتور در صنعت بسیار است؛ چراکه این محصول در مدلهای مختلفی در بازار به فروش میرسد. بر همین علت، مشتریان میتوانند برای حفظ ایمنی واحد تولیدی یا خدماتی خود متناسب با نیاز مجموعه به خرید ترانسفورماتور بپردازند.
این دستگاه مطمئن و کارآمد تحت شرایط بد مکانیکی و فیزیکی قرار نمیگیرد؛ زیرا در طراحی بدنه و قطعات داخلی آن از انواع پوششهای اپوکسی استفاده میشود. بر همین علت، مشتریان میتوانند تا بازه زمانی طولانی از کیفیت و کارایی ترانسفورماتور در مجموعه خود بهره بگیرند.
کاربرد ترانسفورماتور در صنعت به مشاغل خاصی یا حرفه ویژهای مربوط نیست. از انواع این محصول در صنایعی همچون نیروگاه برق، پالایشگاه، نفت و گاز، الکترونیک، برق، آب و… استفاده میشود؛ تا علاوه بر تنظیم ولتاژ ورودی، ایمنی و عملکرد ابزارآلات نیز در رنج بالایی قرار گیرد.
سخن آخر
ترانسفورماتور از برترین و باقابلیتترین محصولات در عرصه صنعت الکترونیک میباشد؛ زیرا به بهینه سازی فرآیند تولید کمک شایانی میکند.
از این رو باید در مجموعههای تولیدی در مدلهای مختلفی نصب و اجرا گردد، تا ابزارآلات بتوانند بدون بروز کوچکترین مشکلی به صورت پیوسته عملکرد خود را ادامه دهند.
مقالات پیشنهادی