نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده

نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده

عناوین و سر فصل های این مطلب

ترانسفورماتور به عنوانِ قطعاتِ الکترومغناطیسی شناخته می شوند. کاربردی که آنها در زمینه برق و الکتریک به خود اختصاص دادند، زبانزد است. آنها در ساختار داخلی خود دارای دو عدد سیم پیچ می باشند. کاری که این دو سیم پیچ انجام می دهد، تبدیل انرژی الکتریکی به مغناطیسی و برای باری دیگر به انرژی الکتریکی است. برای جوابِ به این سؤال شما که نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده چگونه است! بدانید؛ ترانسفورماتور ها به سه دَسته افزاینده، کاهنده و جدا کننده قسم بندی می شود.

نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده
حال ما در ادامه متن به بررسی نمونه افزاینده و کاهنده خواهیم پرداخت. پس ما را همراهی بنمایید و پاسخِ تمامی سؤالات خود را در این زمینه به دَست بیاورید.

تعریفِ ترانسفورماتور کاهنده

نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و ترانسفورماتور کاهنده چگونه است؟ در واقع نوعِ کاهنده به گونه ای وسیع در حیطه برق و الکتریک کاربرد خواهند داشت. کاربردی که آنها به خود اختصاص دادند، تبدیلِ ولتاژ اوّلیه و به میزانِ پایین تری برای خروج می باشد. درونِ یک ترانسفورماتور کاهنده سیم پیچ ها در قسمتِ ثانویه کمتر از قسمت‌ِ اوّلیه خواهد بود.

البته‌ که شما می توانید، از ترانسفورماتور کاهنده در سیستم توزیع الکتریکی استفاده بنمایید. اینچنین ولتاژ بالا به ولتاژ پایین تبدیل می گردد! حال برای بررسی نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده به سراغ بررسی نمونه افزاینده برویم. آیا موافق هستید؟

تعریف ترانسفورماتور افزاینده

اگر که تمایل به دانستنِ درباره عملکرد ترانسفورماتور افزاینده دارید، بدانید؛ دقیقاً برعکس نمونه کاهنده عمل می کند. یعنی ولتاژ دریافتی کم به ولتاژ خروجی بالا تبدیل می گردد. چنین فرآیندی در نتیجه وجودِ نسبتِ خاص سیم پیچ اوّلیه (ورودی) به ثانویه (خروجی) است. در آنها تعدادِ دفعات چرخشِ سیم پیچ ها در قسمتِ خروجی بیشتر خواهد بود.

به دور از اینکه نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده چگونه است؟ اغلب از انواعِ ترانسفورماتور افزاینده برای قسمت هایی چون؛ اینورترها بهره گیری می شود. علاوه بر اینها می توان از ترانسفورماتور افزاینده در شبکه هایی پیش از توزیع ولتاژ به منظور افزایشِ میزانِ ولتاژ بهره گرفت.

 نحوه تشخیص ترانس افزاینده از کاهنده!

ما در قسمتِ بالایی این مطلبِ از خود در طاها ترانس به این نکته اشاره نمودیم، که هدفِ استفاده از ترانسها تبدیل ولتاژ خواهد بود‌. گاه نیاز است، که ولتاژ ورودی کم به ولتاژ خروجی بالا تبدیل بشود. گاهی اوقات هم برعکس این ماجرا صدق می کند!

یعنی نیازِ به تبدیل ولتاژ ورودی بالا به ولتاژ خروجی کم است. در نمونه افزاینده تعدادِ چرخشِ در سیم پیچ خروجی بیش از سیم پیچ ورودی خواهد بود! در انواعِ کاهنده هم تعدادِ چرخشِ در سیم پیچ ورودی بیش از سیم پیچ خروجی است. حال شما متوجه اینکه نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده به چه حالت است؟ شدید‌. درست است؟

ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده را با یکدیگر مقایسه کنیم!

ما در ادامه متن به مقایسه این دو نوع ترانسفورماتور می پردازیم. پس همچنان با ما همراه باشید و درباره هریک از آنها به اختصار بدانید! البته که شما عزیزان در صورتِ وجودِ پرسش هایی بیشتر امکانِ برقراری ارتباطِ با ما را دارید؛

·      ترانسفورماتور افزاینده

زمانی که یک ترانسفورماتور افزاینده باشد، ولتاژ ورودی کمتر از ولتاژ ثانویه خواهد‌ بود. در این زمان ترانس افزاینده می تواند، ولتاژ اوّلیه را بیشتر کند! پس شما می توانید، برای تأمین نمودنِ ولتاژ بالا از چنین دستگاه هایی بهره مند بشوید. همچنین در بررسی نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده در نظر بگیرید؛ نمونه افزاینده دارای دو سیم پیچ است‌. البته که تعداد دور سیم پیچ در قسمتِ ثانویه بیش از قسمتِ اوّلیه خواهد بود‌.

·      ترانسفورماتور کاهنده

زمانی که یک ترانسفورماتور کاهنده باشد، ولتاژ ورودی بیشتر از ولتاژ خروجی خواهد بود. در این هنگام ترانس کاهنده می تواند، ولتاژ اوّلیه را کاهش بدهد. پس شما می توانید، برای تأمین نمودنِ ولتاژ کم از چنین دستگاه هایی بهره مند گردید‌. نمونه کاهنده هم از دو سیم پیچ برخوردار خواهد بود. البته که تعداد دور سیم پیچ در قسمتِ ثانویه کمتر از قسمتِ اوّلیه است.

ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده را با یکدیگر مقایسه کنیم!مهم ترین استاندارد مربوط به ترانسفورماتور ها

شما بایست به استاندارد ترانسفورماتور توجه بنمایید. در واقع می باید استاندارد ها درست و البته با اکتفاء به اصول ایمنی پیش برود. اینچنین در کنارِ اینکه نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده به چه شکل است؟ به عملکرد بهینه آنها دَست خواهید یافت. در نهایت خطرات احتمالی هم با کاهشِ شایانی رو به رو می شود!

این استاندارد ها که برای ترانسفورماتور در نظر گرفته خواهد شد، عبارتند از؛

ابتدا آنکه یک ترانس چه از نوعِ کاهنده و چه افزاینده می باید دارای استاندارد ایمنی باشد. مثل آنکه دارای عایق و از اقدامات ایمنی در ساخت بهره مند باشد. اینگونه در صورتِ وقوع انواعی از حوادث، ترانس از خود مقاومت نشان می دهد. از سویی دیگر به لحاظ کارآیی نیز ترانسها می باید استاندارد باشند. مثلاً توان یا ولتاژ آنها مطابقِ با نیازِ شما باشد.

ترانسفورماتور می باید با توجه به استانداردهای لازمه طراحی بشود. تفاوتی هم ندارد، که آن نیز افزاینده است یا کاهنده! به عنوانِ نکته آخر در کنارِ نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده در نظر بگیرید، استاندارد زیست محیطی هم اهمیت شایانی دارد. مثلاً در مصرف انرژی ایده آل باشند و اتلاف حرارتی کمی صورت بگیرد.

دوستانِ عزیز شاید که شما سؤال کنید، اهمیت وجودِ استانداردها در ترانسفورماتور چیست؟ در واقع کنارِ وجودِ همین نکات مثبت است، که انتظار عملکرد صحیح ترانس افزاینده یا کاهنده می رود. پس در کنارِ این مسئله که نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده چگونه است؟ وجودِ همین چند نکات مثبت که بیان داشتیم، در این قطعاتِ الکترومغناطیسی اَمری ضروری است.

 

مهم ترین استاندارد مربوط به ترانسفورماتور ها

سخن آخر

دوستانِ عزیز ما سعی نمودیم، در طولِ این نوشتارِ از خود بدین پرسش‌ شما که چگونه نوع ترانسفورماتور کاهنده و افزاینده را تشخیص بدهیم؟ پاسخ بدهیم. همانطور که متوجه شدید، آنها به عنوانِ یک قطعاتِ الکترومغناطیسی شناخته می شوند. آنها درونِ خود از سیم پیچ هایی برخوردار هستند! حال در نمونه افزاینده ولتاژ ورودی کمتر از ولتاژ خروجی است. در حالی که انواعِ کاهنده دارای ولتاژ اوّلیه بیشتری نسبت به ولتاژ ثانویه می باشد.

امیدواریم که شما به خوبی با هریک از آنها آشنا بشوید. درباره استانداردهایی که می باید یک ترانسفورماتور داشته باشد، هم بدانید! البته شما عزیزان در صورتِ وجودِ پرسش هایی بیشتر درباره اینکه نحوه تشخیص بین ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده چگونه می باشد؟ امکانِ برقراری ارتباطِ با ما در طاها ترانس را دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *