ترانس افزاینده

ترانس افزاینده

عناوین و سر فصل های این مطلب

ترانسفورماتور یک وسیله برقی مهم است و در اشکال و انواع مختلفی موجود است که هر کدام مزایای کاربردی خاص خود را دارند.هدف از ارائه این مقاله آشنایی با ترانس افزاینده و تعریف آن می باشد.

ترانسفورماتور افزاینده چیست؟

ترانسفورماتوری که ولتاژ ثانویه آن بالاتر از ولتاژ اولیه آن است، می تواند به عنوان ترانسفورماتور افزاینده تعریف شود. این نوع ترانسفورماتور به دلیل توانایی افزایش ولتاژ دریافتی برای پاسخگویی به کاربرد های خاص شناخته شده است. به عنوان مثال، در کشوری با منبع برق 110 ولت، از ترانسفورماتورهای افزاینده به منظور تولید برق 220 ولت استفاده می شود زیرا می توانند ولتاژ برق را افزایش دهند.

آشنایی با ترانسفورماتور افزاینده


ترانسفورماتور افزاینده چگونه کار می کند؟

هنگامی که جریان متناوب از سیم پیچ اولیه یا ورودی ترانسفورماتور عبور می کند، یک میدان مغناطیسی متغیر در هسته آهن ایجاد می شود. سپس این میدان مغناطیسی جریان متناوب AC را با فرکانس مشابه در سیم پیچ ثانویه یا خروجی ترانسفورماتور فعال می کند. به طور کلی، یک ترانسفورماتور افزاینده با تعداد دور بیشتر سیم در سیم پیچ ثانویه همراه است که باعث افزایش ولتاژ دریافتی در سیم پیچ ثانویه می شود. به این ترتیب، به آن ترانسفورماتور افزاینده گفته می شود زیرا ولتاژ خروجی ثانویه از ولتاژ ورودی اولیه بزرگتر است. اگر سیم پیچ ثانویه دو برابر سیم پیچ داشته باشد، میزان ولتاژ خروجی در مقایسه با ولتاژ ورودی دو برابر افزایش می یابد.در ادامه آشنایی با ترانسفورماتور افزاینده و مزایای آن برای شما مطرح خواهد شد.

از این رو، به عبارت ساده تر، ترانسفورماتور افزاینده با توجه به نیاز یا کاربرد، ولتاژ پایین در سیم پیچ اولیه را به ولتاژ بالاتر در سیم پیچ ثانویه افزایش می دهد. ولتاژ از سیم پیچ اولیه به سیم پیچ ثانویه به گونه ای افزایش می یابد که باعث می شود منبع تغذیه با تجهیزات سازگار باشد. این بدان معناست که اگر قرار است از یک وسیله برقی استفاده کنید که با 220 ولت کار می کند و منبع تغذیه اصلی فقط 110 ولت استترانسفورماتور افزاینده 110 ولت را به حدی افزایش می دهد که با نیاز دستگاه مورد نظر مطابقت داشته باشد.

با این حال، قبل از استفاده از هر نوع ترانسفورماتور، ظرفیت وات آن را بررسی کنید.برای آشنایی با ترانسفورماتور افزاینده می توانید از مقاله مبانی و اصول ترانسفورماتورهای کاهنده و افزاینده دیدن فرمایید.

مزایای استفاده از ترانسفورماتورهای افزاینده

با پیشرفت روز افزون ترانسفورماتورهای افزاینده، از آن ها برای انتقال برق به شهرها و روستاهای دورافتاده در سراسر جهان استفاده شده است. استفاده از ترانسفورماتور افزاینده باعث کاهش قیمت برق و در عین حال انتقال برق به نقاط دور افتاده را به یک امر ارزان قیمت تبدیل کرده است.

تعجبی ندارد که چندین کشور در حال توسعه از ترانسفورماتورهای افزاینده استفاده کرده‌اند تا از برق برای روشن کردن مناطق با قیمت مناسب استفاده کنند.

کاربرد های ترانس افزاینده

ترانس افزاینده، یک تجهیز الکتریکی مهم و حیاتی در سیستم های برق مورد است. این دستگاه کاربردی، پایداری الکتریکی شبکه را تضمین می نمایند. همچنین از بروز مشکلات در شبکه جلوگیری می نماید. در زیر به شرح کاربرد های اصلی آن می پردازیم؛

  • انتقال برق: یکی از کاربرد های اصلی ترانسفورماتور افزاینده در انتقال برق به فاصله ‌های بزرگ است. این محصول به افزایش ولتاژ برق تولید شده در ایستگاه های تولید برق کمک می کند،‌ تا جریانات را به فواصل بزرگتر منتقل کرد.
  • صنایع: ترانس افزاینده در صنایع مختلف برای تأمین ولتاژ مورد نیاز ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی به کار می رود. این دستگاه به تأمین ولتاژ مورد نیاز مدار ها کمک می کند.
  • سیستم های ارتباطی: در سیستم های ارتباطی مانند؛ تلفن همراه و اینترنت، ترانسفورماتور افزاینده بوری به جهت تأمین ولتاژ برای انتقال اطلاعات و ارتباطات به صورت مداوم استفاده می شود.
  • سیستم های رادیویی و تلویزیونی: در سیستم های رادیویی و تلویزیونی نیز از ترانس افزاینده برای تأمین ولتاژ برای انتقال امواج رادیویی و تلویزیونی بهره گرفته می شود.
  • سیستم های پزشکی: در دستگاه های پزشکی، این دستگاه نقش به سزایی ایفا می کند. از آن ها به منظور انتقال و تأمین ولتاژ مورد نیاز تجهیزات استفاده می کنند.
  • و…

کاربرد های ترانس افزاینده

اجزای اصلی ترانسفورماتور افزاینده

ترانس افزاینده یک ترانسفورماتور خاص است، که برای افزایش ولتاژ ورودی به ولتاژ خروجی مورد نیاز استفاده می شود. این دستگاه، شگفت انگیز در ابتدای مدار جریان قرار می گیرد، تا متناسب با نیاز شبکه عمل کند. در طراحی آن، ابزار آلات متعددی به کار می رود. در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم؛

  • هسته ترانسفورماتور: هسته این قطعه معمولا از موادی مانند؛ فولاد سیلیسیومه که خواص مغناطیسی خوبی دارد، ساخته شده است. بخش اعظمی هسته های ترانسفورماتور افزاینده را لفه های لایه فولاد سیلیسیم تشکیل می دهد، که به کاهش افت انرژی و افزایش کارایی دستگاه کمک می کند.
  • پیچ های ترانسفورماتور: پیچ های ترانسفورماتور شامل دو بخش اصلی به نام های پیچه اول (پیچه ورودی) و پیچه دوم (پیچه خروجی) تشکیل می دهد. پیچ ورودی به ولتاژ ورودی متصل می شود و پیچه خروجی، ولتاژ خروجی را تولید می کند.
  • اتصالات و قطعات الکتریکی: اتصالات و قطعات الکتریکی مانند؛ ترمینال ها، سیم های برق و قطعات ایزولاسیون برای اتصال سیم پیچ ها به منابع برق و ایجاد جریان الکتریکی مورد نیاز هستند.
  • حفاظت های الکتریکی: ترانس افزاینده باید دارای حفاظت های الکتریکی لازم باشد، تا در برابر اتصال کوتاه، اورلود و افزایش ناگهانی ولتاژ ضربه نبیند.
  • قاب و سیستم خنک کننده: این دستگاه دارای یک قاب محافظتی کامل است، که از جنس فلز یا پلاستیک می باشد و برای حفاظت از اجزای داخلی ترانسفورماتور به کار می رود. همچنین مجهز به سیستم های خنک کننده ای نظیر؛ رادیاتور و فن برای حفظ دمای مناسب در داخل ترانسفورماتور هستند.
مقاله پیشنهادی:  نحوه کارکرد ترانسفورماتور تروئید

موارد فوق اجزا اصلی ترانسفورماتور افزاینده است، که از متریال های اصلی تشکیل دهنده این تجهیز الکتریکی می باشند. حذف هر یک از آن ها باعث فروپاشی عملکرد اصلی دستگاه خواهد شد.

قابلیت های اصلی ترانس افزاینده

ترانس افزاینده یکی از تجهیزات حیاتی در صنعت الکترونیک است، که وظیفه افزایش ولتاژ ورودی به ولتاژ خروجی مورد نیاز را بر عهده می گیرد. این دستگاه خارق العاده با کنترل جریان و ولتاژ، سلامت الکتریکی محیط تضمین می نماید.

این دستگاه هدفمند برنامه ریزی شده تا متناسب با نیاز مجموعه، ولتاژ را افزایش دهد‌. علاوه بر آن دارای قابلیت های دیگری نیز هست. در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم؛

  • افزایش ولتاژ: قابلیت اصلی ترانسفورماتور افزاینده افزایش ولتاژ است. این قابلیت امکان انتقال برق در مفاصل طولانی و توزیع جریان را فراهم می سازد.
  • تنظیم ولتاژ: برخی از مدل های این تجهیز دارای قابلیت تنظیم ولتاژ هستند. این ویژگی قدرت الکتریکی دستگاه را چند برابر می سازد.
  • حفاظت از بار: ترانس افزاینده مجهز به سیستم های حفاظتی مخصوصی است، که از مدار در برابر اتصال کوتاه، اورلود و افزایش ناگهانی جریان محافظت می نماید.
  • کاربرد گسترده: این دستگاه به عنوان یکی از تجهیزات اصلی در نقاط انتقال برق به فاصله های بزرگ قرار می گیرد. از آن ها در انواع صنایع استفاده می شود.
  • کارایی بالا: این دستگاه دارای کارایی بالایی است. همچنین میزان افت ولتاژ آن ها نسبت به سایر ترانسفورماتور ها کمتر می باشد. این امر به بهبود کارایی و کاهش هزینه های انرژی کمک می کند.
  • قابلیت انطباق: این سری تجهیزات به راحتی با سیستم های برق مختلف منطبق می شوند و قابلیت اتصال به تجهیزات الکتریکی گوناگون را برای کاربران مهیا می سازند.
  • و…

ترانسفورماتور استپ آپ چیست؟

ترانس افزاینده نوعی ترانسفورماتور است که ولتاژ پایین (LV) و جریان بالا را از سمت اولیه ترانسفورماتور به ولتاژ بالا (HV) و مقدار جریان پایین در سمت ثانویه ترانسفورماتور تبدیل می ‌کند. معکوس این به عنوان ترانسفورماتور کاهنده شناخته می شود.

مشخصات ترانس افزاینده

ترانسفورماتور قطعه ای از تجهیزات الکتریکی ساکن است که انرژی الکتریکی از سیم پیچ های جانبی اولیه را به انرژی مغناطیسی در هسته مغناطیسی ترانسفورماتورو دوباره به انرژی الکتریکی در سمت ترانسفورماتور ثانویه تبدیل می کند. ترانس افزاینده کاربردهای گسترده ای در سیستم های الکتریکی و خطوط انتقال دارد.

فرکانس کاری و توان اسمی در دو طرف ترانسفورماتور اولیه و ثانویه تقریباً برابر است زیرا ترانسفورماتور یک قطعه تجهیزات بسیار کارآمد است در حالی که مقادیر ولتاژ و جریان معمولاً متفاوت است.

ترانسفورماتور می تواند انرژی را در هر دو جهت انتقال دهد، از سمت HV به سمت LV و همچنین بر عکس. به همین دلیل است که می تواند به عنوان یک ترانسفورماتور افزایش یا کاهش ولتاژ کار کند. هر دو نوع ترانسفورماتور طراحی و ساخت یکسانی دارند.

از نظر تئوری، ما می‌ توانیم هر ترانسفورماتور را به‌عنوان افزاینده و همچنین به‌عنوان یک نوع کاهنده به کار گیریم. این فقط به جهت جریان انرژی بستگی دارد.

وب سایت Positivegrid در خصوص ترانس های افزاینده گفته ؛ وظیفه ترانسفورماتور تبدیل سیگنال ولتاژ بالا و جریان کم از لوله های برق تقویت کننده به سیگنال ولتاژ پایین و جریان بالا برای تغذیه بلندگوها با امپدانس کم است.

 

مقاله پیشنهادی:  تولید ترانسفورماتورهای کاهنده و افزاینده ولتاژ

مشخصات ترانس افزاینده

 

 ترانس افزاینده چیست؟

ترانس افزاینده ترانسفورماتوری است که ولتاژ را از سیم پیچ اولیه به سیم پیچ ثانویه افزایش می‌دهد در حالی که همان توان را در فرکانس نامی در هر دو سیم پیچ مدیریت می ‌کند. ولتاژ پایین و جریان بالا را از سمت اولیه به ولتاژ بالا و جریان پایین در سمت ثانویه ترانسفورماتور تبدیل می کند.

سیم پیچ های HV در مقایسه با سیم پیچ های LV دارای تعداد زیادی چرخش هستند. سیم در سیم پیچ LV به دلیل مقدار جریان بالاتر در سمت LV، سطح مقطع بزرگتری نسبت به سیم HV دارد. معمولا سیم پیچ های LV را نزدیک به هسته ترانسفورماتور قرار می دهیم و روی آنها سیم پیچ های HV را می پیچیم.

افزایش برنامه های کاربردی ترانس افزاینده

یک ترانسفورماتور افزایش دهنده کوچک را می توان در دستگاه های الکترونیکی و الکتریکی که در آن تقویت ولتاژ مورد نیاز است استفاده کرد. اما امروزه در وسایل الکترونیکی مدرن، مدارهای الکترونیکی قدرت به دلیل وزن و ابعاد کوچکتر، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

ترانسفورماتور افزایش قدرت به عنوان یک ترانسفورماتور افزایش دهنده تولید، برای افزایش توان تولید شده به سطح ولتاژ بالاتر برای انتقال کارآمد برق استفاده می شود.

ترانس افزاینده چگونه ساخته می شود

ترانس افزاینده از سیم پیچی، هسته، محفظه و سایر لوازم جانبی ساخته شده است.

هسته ترانسفورماتور افزاینده

هسته ترانسفورماتور از یک ماده بسیار نفوذپذیر ساخته شده است. لایه های فولادی نازک سیلیکونی مونتاژ شده و محکم بسته می شوند تا هسته را تشکیل دهند.

این هسته طوری طراحی شده است که به شار مغناطیسی اجازه می دهد تا با حداقل تلفات به سرعت از آنها عبور کند.

ماده هسته دارای نفوذپذیری بالاتری نسبت به هوای اطراف است. این نفوذپذیری بالای مواد هسته باعث می شود خطوط میدان مغناطیسی در مواد هسته محدود شده و در نتیجه با کاهش تلفات ترانسفورماتور، کارایی ترانسفورماتور افزایش یابد.

هسته های مغناطیسی اگرچه در اجازه دادن به جریان شار مغناطیسی در سراسر آنها سودمند هستند، اما منجر به تلفات هسته مانند تلفات جریان گردابی به دلیل پسماند می شوند. بنابراین، مواد با فشار و پسماند کم برای ساخت هسته های مغناطیسی مانند فولاد سیلیکونی یا فریت ترجیح داده می شوند.

هسته ترانسفورماتورها لمینیت شده است تا جریان گردابی را در حداقل پایین نگه دارد تا از گرم شدن هسته جلوگیری شود. انرژی الکتریکی در گرم کردن هسته تلف می شود و در نتیجه بازده ترانسفورماتور کاهش می یابد.

سیم پیچ ترانس افزاینده

سیم‌ پیچ های ترانسفورماتور برای حمل جریان هستند و این سیم پیچ ها عایق بوده و برای خنک نگه داشتن ترانسفورماتور و مقاومت در برابر شرایط عملیاتی و آزمایشی طراحی شده اند. سیم پیچ ها از مس یا آلومینیوم هستند.

سیم ‌پیچ های اولیه از سیم ‌های ضخیم با تعداد دورهای کمتر روی هسته تشکیل شده‌اند، در حالی که سیم‌ پیچ های ثانویه از سیم های نازک با تعداد دور زیاد تشکیل شده‌اند. سیم‌ پیچ های اولیه برای حمل ولتاژ پایین در جریان بالاتر طراحی شده اند، در حالی که سیم‌ پیچ‌ های ثانویه برای حمل ولتاژ بالاتر در جریان کمتر طراحی شده اند. قدرت در هر دو سیم پیچ، با این حال، در هر نقطه از زمان یکسان باقی می ماند.

سیم ‌پیچ ‌های مسی، اگرچه گران هستند، اما استحکام مکانیکی بالاتری دارند و 1.6 برابر جریان بیشتری نسبت به سیم ‌پیچ های آلومینیومی دارند. سیم ‌پیچ های مسی و نقره استحکام بیشتری دارند و در جاهایی که نیروهای شدیدتر وجود دارد، مورد نیاز است. این ترانسفورماتورهای مسی در جایی ترجیح داده می شوند که درجه بندی ترانسفورماتورهای کوچک تر یا ترانسفورماتورهای فشرده مورد نیاز باشد.

سیم ‌پیچ ‌های آلومینیومی سبک ‌تر و کم ‌هزینه ‌تر هستند، اگرچه سطح مقطع زیادی از آلومینیوم مورد نیاز است زیرا جریان کمتری نسبت به مس دارند. این سیم‌ پیچ ‌ها در جایی ترجیح داده می ‌شود که قیمت معیار باشد و فضا مشکلی ندارد. آنها معمولاً برای انتقال توان درجه بالاتر kVA به فواصل زیاد ترجیح داده می شوند.

آشنایی با ترانسفورماتور افزاینده

قیمت راه اندازی ترانس افزاینده چگونه تعیین می شود؟

ترانسفورماتورهای راه‌اندازی با قیمت‌های متفاوتی از تولیدکنندگان مختلف بسته به نوع ترانسفورماتور، سازنده، ابزار و در دسترس بودن در دسترس هستند. در این قسمت عوامل مختلف که در تغیین قیمت دخیل هستند آورده شده است.

  • رتبه بندی ترانسفورماتورها
مقاله پیشنهادی:  ترانسفورماتور تروئید

درجه بندی ترانسفورماتور عامل اصلی برای تعیین نرخ ترانسفورماتور است. ترانس های افزاینده با کیفیت یکسان از تولید کنندگان مختلف قیمت متفاوتی دارد.

  • مواد سیم پیچ

نوع مواد سیم پیچ دومین ویژگی مهم برای تعیین قیمت ترانس افزاینده است. ترانسفورماتورهای آلومینیومی بسیار معقولتر از ترانسفورماتورهای مسی هستند.

  • کارایی ترانسفورماتورها

راندمان ترانسفورماتور نقش بسزایی در تعیین قیمت ترانسفورماتور دارد. از آنجایی که ترانسفورماتورها برای کارکرد بیست و چهار ساعته طراحی شده اند، بنابراین حتی یک تفاوت جزئی در راندمان ترانسفورماتور تأثیر عمده ای بر قیمت آنها دارد. هرچه بازده بالاتر باشد، قیمت نیز بالاتر خواهد بود.

  • محیط خنک کننده

محیط خنک کننده عامل اصلی بعدی برای تعیین قیمت ترانسفورماتور است که آیا ترانسفورماتور با هوا خنک می شود یا روغن خنک کننده دارد. ترانسفورماتورهای هوا خنک بسیار مقرون به صرفه تر از ترانسفورماتورهای روغنی هستند.

  • تعداد فازها

تعداد فازها که ترانسفورماتور تک فاز است یا سه فاز، ویژگی بعدی است که ترانسفورماتورها را در قیمت متمایز می کند همین مورد است.

دلیل استفاده از ترانس افزاینده

ترانس افزاینده در تجهیزات الکترونیکی مانند اینورترها، باتری ها و تثبیت کننده ها برای متعادل کردن ولتاژ پایین و ولتاژ بالاتر استفاده می شوند. آنها همچنین در انتقال نیروی الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند.

تفاوت بین ترانس افزاینده و کاهنده

تفاوت بین ترانس ها به شرح زیر است؛

ترانس های افزاینده ولتاژ را افزایش می دهند در حالی که ترانس کاهنده  ولتاژ را کاهش می دهند.

در ترانس افزاینده، تعداد چرخش در سیم ‌پیچ ثانویه بیشتر از سیم ‌پیچ اولیه است، اما در ترانس افزاینده تعداد دور در سیم‌ پیچ اولیه بیشتر از سیم‌ پیچ ثانویه است.

در ترانس افزاینده، سیم در سیم پیچ اولیه ضخیم‌ تر از سیم پیچ ثانویه است، در حالی که در ترانس کاهنده، سیم پیچ ثانویه ضخیم ‌تر از سیم پیچ اولیه است.

نتیجه گیری

ترانس افزاینده بخش مهمی از سیستم تولید و انتقال نیرو هستند. آن ها نقش حیاتی در انتقال برق به نقاط دور از ایستگاه های تولید دارند.

ما سابقه ثابتی در تامین ترانسفورماتورهای با کیفیت و تثبیت کننده های ولتاژ برای صنایع مختلف، تاسیسات تجاری، مسکونی و تاسیسات داریم. طاها ترانس گزینه ای بسیار معقول برای خرید ترانس افزاینده است چراکه کیفیت در این مجموعه حرف اول را می زند.

10 پرسش و پاسخ درباره ترانس افزاینده

 

1. ترانسفورماتور افزاینده چیست؟

ترانسفورماتور افزاینده یک تجهیز الکتریکی است، که ولتاژ ورودی را به ولتاژ خروجی بالاتر تبدیل می کند.

2. چگونه ترانسفورماتور افزاینده کار می کند؟

ترانسفورماتور افزاینده با استفاده از اصول انتقال مغناطیسی بین دو باب مغناطیسی، ولتاژ ورودی را به ولتاژ خروجی بالاتر تبدیل می نماید.

3. موارد استفاده از ترانس افزاینده را نام ببرید؟

این دستگاه برای انتقال برق به فواصل بزرگ، تأمین ولتاژ مورد نیاز برای صنایع، سیستم های ارتباطی و پزشکی و… مناسب است.

4. ترانسفورماتور افزاینده چه قابلیت هایی دارد؟

قابلیت های اصلی ترانسفورماتور افزاینده شامل؛ افزایش ولتاژ، تنظیم ولتاژ، حفاظت از بار، کارایی بالا و قابلیت انطباق است.

5. چگونه ترانسفورماتور افزاینده به بهبود کارایی و کاهش هزینه های انرژی کمک می کند؟

با کاهش افت ولتاژ و افزایش کارایی، ترانسفورماتور افزاینده به بهبود کارایی و کاهش هزینه های انرژی کمک می کند.

6. ترانسفورماتور افزاینده چه مزایا و معایبی دارد؟

افزایش ولتاژ، تأمین ولتاژ مورد نیاز و کارایی بالا از مزایای استفاده از این دستگاه است. معایب آن شامل؛ هزینه بالا، اندازه بزرگ و وزن بالا می باشد.

7. چه نکاتی برای نگهداری و استفاده بهینه از ترانسفورماتور افزاینده وجود دارد؟

نگهداری منظم، بررسی و تعمیرات دوره ای، عیب یابی صحیح و استفاده از ترانسفورماتور باکیفیت و… نکات اصلی برای استفاده از این محصول است.

8. معمولا در ساخت ترانس افزاینده از چه متریال هایی استفاده می شود؟

ترانسفورماتور افزاینده معمولا از جنس فلزات مختلفی مانند؛ آهن و مس ساخته می شود. این سری متریال ها از خواص مغناطیسی خوبی برخوردار هستند.

9. چه مواردی باید در خرید ترانسفورماتور افزاینده مدنظر قرار داد؟

در خرید این دستگاه به ولتاژ ورودی و خروجی، کارایی، ابعاد، وزن، قابلیت حفاظت و استاندارد ها و… توجه نمایید.

مقالات پیشنهادی

ترانس کنترل

ترانس اتو