ترانس تک فاز به سه فاز

ترانس تک فاز به سه فاز

عناوین و سر فصل های این مطلب

برای بهره مندی هر چه بیشتر از برق استاندارد ، ترانس های متعددی ساخته شده اند ، که ترانس تک فاز به سه فاز یکی از بهترین نمونه های ساخته شده در بازار است . این محصول فوق العاده کارایی داشته و قابل بهره برداری در صنایع متعدد است . در این مقاله شما را بیشتر با این محصول کاربردی آشنا خواهیم کرد ، پس لطفا ما را همراهی کنید .

ترانس تک فاز به سه فاز چیست ؟

ترانس تک فاز به سه فاز به معنای تبدیل یک سیستم برق تک فاز به سه فاز است . این عمل از طریق استفاده از ترانس‌های تبدیلی انجام می‌شود . می توان گفت در شبکه برق تک فاز، برق با یک فاز متناوب بوده ، که با فرکانس 50 یا 60 هرتز روانه مناطق مختلف می‌شود . در برخی تجهیزات همچون ماشین آلات صنعتی بزرگ ، نیاز به برق سه فاز داریم ، برای تبدیل برق تک فاز به سه فاز، از ترانس تبدیلی استفاده می‌شود ، که از دو قسمت تبدیل کننده و اصلاح کننده تشکیل شده است .

در مرحله اول ، ترانس تبدیل کننده ، برق تک فاز را به دو فاز تبدیل کرده و در مرحله دوم ، ترانس اصلاح کننده این دو فاز را به سه فاز تبدیل می‌کند . این عمل باعث می‌شود برق سه فاز با فرکانس و ولتاژ یکسان به واسطه برق تک فاز در اختیار قرار گیرد .

این ترانس‌های تبدیلی برای استفاده در صنایع بزرگ و در محیط‌های صنعتی مناسب هستند . با این حال ، حتماً نیاز به مهندسی کارشناسی برق دارید تا بتوانید این ترانس‌ها را به بهترین نحو ممکن عیب‌یابی و نصب کنید .

ترانس تک فاز به سه فاز

کاربرد ترانسفورماتور تک فاز به سه فاز

ترانس تک فاز به سه فاز به طور معمول برای تبدیل برق یک فاز چند مصرف کننده و همچنین تغذیه برق سه فاز استفاده می شود . عموماً در صنایع بزرگ ، کارگاه ها و ساختمان های بزرگ اشتراکی برق ، سیستم های بالابر و غیره از این محصول بهره می جویند . این نوع ترانس ها در انواع و اقسام مختلفی از جمله روغنی و خشکی (Dry type) وجود دارند .

آیتم های مهم ترانسفورماتور تک فاز به سه فاز

ترانس‌ تک فاز به سه فاز ابزاری هستند ، که می توانند توان موتورهای الکتریکی و دیگر دستگاه های الکتریکی را در سیستم های سه فاز فراهم کنند . این ترانس‌ها برای تبدیل تغییرات ولتاژ و جریان از حالت تک فاز به حالت سه فاز مورد استفاده قرار می گیرند .

ترانس‌های تک فاز به سه فاز شامل سه قسمت اصلی هستند ؛ یک ولتاژ ورودی تک فاز، یک ولتاژ خروجی سه فاز و یک مبدل که به منظور تبدیل و تغییر ولتاژ و همچنین جریان ورودی به خروجی استفاده می شود .

در ادامه به نحوه عملکرد کامل ترانس پرداخته می شود ؛

  • قسمت ورودی تک فاز :

می توان گفت در ترانس تک فاز به سه فاز ، ولتاژ ورودی از خطوط برق تک فاز وارد ترانس می شود . در این قسمت ، ولتاژ ورودی راهی یک فیوز شده ، تا به خوبی از بروز خطا و آسیب های احتمالی جلوگیری شود .

  • قسمت مبدل :

این قسمت شامل قطعات مخصوصی است . هدف این قسمت از ترانس تبدیل ولتاژ و جریان ورودی تک فاز به ولتاژ و جریان خروجی سه فاز است . در این قسمت ترانس ، جریان تک فازی به صورت نیمه چرخه‌ای به عنوان ورودی گرفته می شود و پس از تبدیل ، سه عدد جریان سینوسی خروجی را ایجاد می کند .

  • قسمت خروجی :

در این قسمت ، سه ولتاژ فازی سینوسی خروجی به دست می آید . بر خلاف ولتاژ ورودی ، ولتاژ های خروجی سینوسی تراز شده و پیوسته هستند و هر دو برابر و ۱۲۰ درجه نسبت به هم تفاوت دارند .

ترانسفورماتور تک فاز به سه فاز یکی از دستگاه های الکتریکی مهم در صنعت و تولید است و بسیاری از دستگاه های الکتریکی از این ترانس ها استفاده می کنند .

مزایای استفاده از ترانسفورماتور تک فاز به سه فاز

هنگامی که در مورد نیروی الکتریکی صحبت می شود ، استفاده از سیستم های سه فاز صنعتی برای بسیاری از صنایع و کارخانجات ضروری است . با این حال ، در بسیاری از موارد ، برای استفاده از نیروی الکتریکی در منازل ، کسب و کارهای کوچک و محدود ، حتی در یک باغ یا حیاط ترانس تک فاز بسیار خوب عمل می کند .

اما با این حال در برخی موارد ، استفاده از ترانسفورماتور تک فاز به سه فاز ، ایده خوبی است . در ادامه ، به برخی از مزایای استفاده از این ترانس اشاره می کنیم ؛

۱ . راندمان بهتر

اگر برای تامین نیروی الکتریکی از ترانس تک فاز استفاده می کنید ، شما با افت ولتاژ در دستگاه خود مواجه خواهید شد . همچنین ، برق وارده به دستگاه شما همیشه در یکی از فازها موجود است . با استفاده از ترانس سه فاز ، برق به هر سه فاز وارد می شود . به عبارت دیگر، در سیستم های سه فاز ، برق بهتر توزیع می شود که منجر به بهبود راندمان و بهینه سازی مصرف انرژی می شود .

۲ . اشغال فضای کمتر

ترانسفورماتور های سه فاز، به دلیل مزیت هایی که دارند ، حجم و وزن سنگین تری دارند . با این حال ، استفاده از ترانسفورماتور تک فاز به سه فاز ، باعث شده به دستگاه های کمتر و فضای کوچک‌ تری احتیاج داشته باشیم ‌. به عنوان مثال ، اگر یک دستگاه تنها نیاز به ۲۰۰ ولت دارد ، استفاده از یک ترانسفورماتور تک فاز به سه فاز با قدرت ۴۰۰ ولت منجر به کاهش اندازه و وزن ترانسفورماتور می شود .

۳ . سیستم قابل اطمینان تر

اگر در منطقه ای زندگی می کنید ، که همیشه با مشکلات نیروی الکتریکی و قطعی رو به رو است ، استفاده از ترانسفورماتور تک فاز به سه فاز می تواند بهترین گزینه باشد . همچنین مشکلات کمتری به واسطه فعالیت این ترانس ایجاد خواهد شد .

ترانس تک فاز به سه فاز

کلام آخر

ترانس تک فاز به سه فاز یک دستگاه کاربردی و منحصر به فرد بوده که علاوه بر کنترل ولتاژ ، به عنوان یک مبدل نیز فعالیت می نماید . در این مقاله به بررسی این محصول پرداختیم . اگر خواهان خرید چنین محصول با کیفیتی هستید ، طاها ترانس در کنار شما خواهد بود ‌. در این مجموعه شما قادر به خرید انواع ترانس با کیفیت بسیار بالایی هستید .

مقالات پیشنهادی

ترانس اتو

ترانس سفارشی