کانکتور MCX

کانکتور MCX

عناوین و سر فصل های این مطلب

کانکتورها تجهیزات جالبی هستند ، برای برقراری اتصال میان کابل های کواکسیال به مدار های متعدد از این محصولات استفاده خواهد شد . یکی از کانکتور های مرتبط با کابل کانکتور MCX بوده و با بهره مندی از متریال خاص تولید می‌شود .

این محصول وجودش برای برقراری اتصالات مخابراتی اهمیت بسیار زیادی دارد و در دنیای امروز و صنایع مختلف بدون وجود این قطعه مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد‌ . در ادامه مبحث بیشتر این محصول کاربردی را معرفی خواهیم کرد .

منظور از کانکتور MCX چیست ؟

لوازم جانبی به کار رفته شده در تجهیزات الکترونیکی بسیار متنوع هستند ، یکی از کاربردی ترین آنها کانکتور MCX بوده که از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است . از نظر سایز و اندازه چندان بزرگ نبوده ، ولی کاربرد بسیار زیادی دارد .

برای اینکه بتوانیم یک کابل را به برد متصل نماییم ، ملزم به بهره‌مندی از این کانکتور حرفه‌ای هستیم . این قطعه ساز و کار عجیبی نداشته و به سادگی کابل را درون خود جای می دهد . این کانکتور از دو پین تشکیل شده که هر کدام از آنها نام به خصوص دارد ؛

  1. کانکتور MCX مادگی روبردی مستقیم : این پین کانکتور بر روی برد نصب شده و مستقل از کابل خواهد بود . در حقیقت این قسمت نقش پورت و یا درگاه را ایفا می‌کند و باعث شده تا اتصالات لازم جهت برقراری ارتباطات مهیا شود .

از نظر شکل ظاهری مادگی از یک دایره تشکیل شده که به اندازه قطر هسته کابل وسط آن سوراخ می باشد . هسته کابل درون این قسمت قرار گرفته و امواج الکترومغناطیس منتقل خواهد شد ، برای نصب مادگی نیاز به رعایت زاویه نبوده و مستقیماً روی برد قرار می گیرد .

  1. کانکتور MCX نری سر کابلی رایت ۹۰ درجه : این پین کانکتور به سر کابل متصل می شود ، این قطعه تکمیل کننده کابل بوده و سبب می شود هسته کابل به راحتی امواج الکترومغناطیسی را به از طریق مادگی به مدار انتقال دهد . برای نصب نری بایستی زاویه ۹۰ درجه را رعایت کنیم و به صورت عمود پین نری بر سر کابل قرار بگیرد .

هر کدام از موارد بالا دارای اجزای کوچکتری هستند ، با جایگیری کابل درون این قطعه اتصالات لازم برقرار شده و امواج الکترومغناطیس به واسطه کابل درون مدار به جریان می یابد .

 نحوه نصب کانکتور MCX به کابل

کانکتور ها به عنوان متصل کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد ، قسمت نری کانکتور MCX مستقیماً به کابل وصل شده و بدین ترتیب اتصالات برقرار خواهد شد .

در صورتی که کانکتور به خوبی روی کابل متصل نشود ، پروسه انتقال داده با شکست مواجه شده و در نهایت با افت کیفیت فرکانس رادیویی مواجه خواهیم بود . در ادامه مراحل نصب کانکتور MCX را به خوبی ذکر می کنیم ؛

  1. جدا سازی روکش کابل : در این مرحله بایستی قسمتی از روکش کابل کواکسیال جدا شود ، چرا که وجود روکش مانع از برقراری اتصالات صحیح میان کانکتور و کابل خواهد شد . همچنین انتقال داده به خوبی انجام نمی ‌شود ، تنها یک اندازه مشخص از روکش بایستی جدا شود .

برای این امر کانکتور MCX نری سر کابلی را در کنار کابل قرار دهید و با یک خودکار مقدار مورد نیاز را علامت بزنید . لازم بوده از یک کاتر بسیار تیز برای جداسازی روکش استفاده شود ، دقت کنید که تنها روکش را جدا کنید و به شیلد هیچگونه آسیبی وارد نگردد .

  1. چرخش شیلد خلاف جهت کابل : پس از آنکه روکش از کابل جدا شد ، بایستی شیلد را به آرامی به خلاف جهت کابل خم کنید . هرچه در این محله ظرافت بیشتری داشته باشید ، کانکتور به راحتی متصل شده و انتقال داده ها با موفقیت آمیز انجام خواهد شد .
  2. جدا سازی عایق : در این مرحله بایستی حدود یک الی دو سانتی متر از عایق را جدا کنید و هسته کابل به عبارتی لخت شود . با توجه به این که عایق از جنس پلاستیک فشرده است به سادگی با اعمال کوچکترین فشاری جدا خواهد شد ، از این رو هنگام استفاده از کاتر بایستی دقت کافی را داشته باشید تا هیچ آسیبی به مغز کابل وارد نشود .
  3. نصب پین نری بر سر کابل : پس از آنکه ۱ تا ۲ سانتی متر از هسته عاری از عایق و روکش شد ، پین نری مانند یک کلاه روی سر کابل نصب خواهد شد . در نهایت یک پیچ کوچک در کنار نری دیده می‌شود ، که بایستی آن را محکم کنید و اتصال کابل به کانکتور به خوبی سفت شود .
  4. اتصال پین ها به همدیگر : در این قسمت به سادگی می توان هر دو پین کانکتور MCX ، نری و مادگی ، را به هم متصل نمود و به سادگی امواج الکترومغناطیسی به مدار هدایت خواهد شد .

در صورتی که هر کدام از مراحل بالا با شکست مواجه شد و به شیلد و یا هسته کابل آسیب رسید ، بایستی مجدد مراحل را از ابتدا تکرار کنید .

کانکتور MCX مناسب چه نوع کابل هایی است ؟

کانکتور MCX در یک سایز و اندازه مشخص ساخته شده که تنها از یک سری کابل های کواکسیال پشتیبانی می‌کند و بر سر تعداد محدودی از کابل ها قرار خواهد گرفت ، به موارد زیر توجه کنید ؛

  • ENVIROFLEX_316_D
  • ENVIROFLEX_316
  • RG_316_/U
  • RG-316
  • RG-174
  • RG_174_/U

در صورتی که از کانکتور MCX نامناسب استفاده شود و سایز کانکتور با سایز کابل همخوانی نداشته باشد ، به هیچ عنوان قادر به برقراری ارتباطات نخواهیم بود .

کانکتور MCX

نحوه خرید کانکتور MCX

کانکتور MCX از جمله لوازم جانبی برقراری اتصالات و ارتباط فرکانس های رادیویی به شمار آمده که در سیستم مخابراتی نیز استفاده زیادی می شود . برای خرید این محصول بایستی حتماً در رابطه با نوع کابل استفاده شده اطلاعات کافی داشته باشید و سپس اقدام به خرید نمایید .

برای این که خرید امن راحت و با کیفیت را تجربه کنید ، در انتخاب فروشگاه عرضه کننده بایستی به دقت عمل نمایید و از هر فروشگاهی لوازم جانبی مورد نیاز خود را تهیه نکنید . مجموعه سیگنال ارتباط به خوبی انواع اقسام کانکتور MCX را با کیفیت مناسب در اختیار شما قرار می دهد .

قیمت کانکتور MCX

قیمت کانکتور MCX چندان بالا نبوده و شما به راحتی می توانید این محصول کاربردی را خریداری کنید . برای برقراری اتصال هر کابل به برد تنها به یک عدد کانکتور احتیاج است ، در بعضی از موارد پین مادگی بر روی مدار قرار گرفته و تنها نیاز به خرید پین نری است .

در مجموعه سیگنال ارتباط این محصول با قیمتی مناسب و کیفیت بالا در اختیار متقاضیان مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت .

کلام آخر

کانکتور MCX از دو پین نری و مادگی تشکیل شده که یکی از آنها روی برد و دیگری بر سر کابل نصب می ‌شود . زمانی که کابل و کانکتور به هم متصل شدند ، امکان انتقال و هدایت امواج رادیویی و امواج الکترومغناطیس به راحتی مهیا خواهد شد .

مراحل نصب کانکتور اهمیت بسیاری داشته و بایستی با دقت فراوان انجام شود . اگر در خصوص خرید و نصب این قطعه نیاز به کسب اطلاعات بیشتری داشتید ، مجموعه سیگنال ارتباط در کنار شما خواهد بود .

مقالات پیشنهادی

ترانس ایزوله

ترانس 3 فاز