9 دلیل خرابی ترانسفورماتور توزیع

خرابی ترانسفورماتور توزیع

عناوین و سر فصل های این مطلب

خرابی ترانسفورماتور توزیع بر راندمان کل مجموعه های الکتریکی موجود در خط شبکه آن ، تاثیر دارد . این دستگاه ، وظیفه توزیع جریانات الکتریکی را در شبکه ایفا می کند . در صورتی که سیستم فعالیت اصلی خود را تحت تاثیر عوامل محیطی ، آلاینده های شیمیایی و شوک های الکتریکی از دست دهد ، هدایت و انتقال جریان نیز به مشکل بر می خورد .

اگر ناکارآمدی سیستم شما به خاطر مشکلات ترانسفورماتور توزیع است ، در اسرع وقت به حل این مشکل بپردازید . جریانات ناپایدار ، آسیب های نامطلوبی به تشکیلات سیستم وارد می کند . نسبت به برطرف کردن کوچک ترین تغییری در ساختار این ماشین کوشا باشید ، تا از بروز ضرر های مالی جلوگیری کنید .

در ادامه ، شایع ترین علل خرابی این دستگاه و چگونگی برطرف کردن آن را شرح می دهیم ، با ما همراه شوید .

بیشتر بخوانید: کاربرد ترانس جریان و ترانس ولتاژ

شرایط تعمیر ترانسفورماتور توزیع

خرابی ترانسفورماتور توزیع در طول فعالیت محصول باعث کاهش راندمان شبکه های الکتریکی می شود ‌. این دستگاه وظیفه سنگینی در سیستم های جریان برعهده دارد . علاوه بر این قدرت ، ایمنی ، سرعت و عملکرد ابزارآلات الکتریکی و الکترونیکی به این محصول بستگی دارد .

ترانسفوماتور توزیع اولین تجهیزی است ، که سطح ولتاژ جریان را مشخص می کند . تا زمانی که این دستگاه آسیب نمی بیند ، جریانات خروجی آن در سلامت بالایی قرار دارد . خرابی ترانسفورماتور توزیع ، خوبی های این سیستم را از بین می برد .

مشکلات ساختاری باعث کاهش راندمان محصول می شود . از این رو سیستم نمی تواند آن طور که باید جریانات را انتقال دهد . جهت بازیابی عملکرد و قدرت دستگاه بایستی روی به تعمیرات تخصصی آن بپردازید .

شرایط تعمیر ترانسفورماتور توزیع سخت نیست ، اما تنها از عهده متخصصین این حوزه بر می آید . سرویس این تجهیز کاربردی مطابق با مراحل زیر انجام می شود :

  • می بایست در اولین وهله وضعیت عمومی ترانسفورماتور از جمله سطح روغن ، سیم ‌های برق ، قطعات الکتریکی ، اتصالات و فیوز ها بررسی گردد .
  • اندازه‌ گیری ولتاژ و جریان ورودی و خروجی دستگاه با استفاده از تجهیزات مربوطه صورت می ‌گیرد .
  • در صورت تشخیص هر نوع خرابی یا عیبی در تجهیز باید به سرویس یا تعویض قطعات بپردازید .
  • تمیزکاری و رفع آلودگی از روی ترانسفورماتور و قطعات آن باید به صورت پیوسته انجام شود . همچنین ، عملیات نگهداری و خنک‌ کاری دستگاه نیز حائز اهمیت است .
  • پس از انجام تعمیرات و تمیزکاری ، تست ‌های نهایی بر روی ترانسفورماتور همچون ؛ تست حفره ، تست بارگذاری ، تست عایق‌ سنجی و … صورت گیرد .
مقاله پیشنهادی:  ترانسفورماتورهای توزیع تنظیم ولتاژ (VRDT )

هر چند که خرابی ترانسفورماتور توزیع پیچیده و مشکل است ، اما برای رفع آن باید مطابق به موارد فوق پیش روید . تعمیر و نگهداری این دستگاه به عهده کارشناسان و متخصصین مربوطه است . در صورت بروز هر گونه مشکل یا خرابی با تیم فنی مجموعه یا متخصصان مربوطه تماس بگیرید .

 

تحت چه شرایطی باید به تعمیر ترانسفورماتور توزیع بپردازیم ؟

در این بخش از مقاله خرابی ترانسفورماتور توزیع ، شرایط تعمیر این دستگاه را توضیح می دهیم . با بهره گیری از تعمیرات ، سلامت دستگاه در سطحی مطلوب حفظ می شود .

این دستگاه باید تحت شرایط خاصی مورد سرویس و تعمیر قرار گیرد . با انجام سرویس های سالیانه دستگاه ، روند توزیع برق از سیری صعودی برخوردار می شود . از این رو عوامل آسیب زای کمتری سلامت دستگاه های برقی را تهدید می کند . تحت شرایط ذیل باید دستگاه مورد سرویس و تعمیر قرار گیرد :

  • عمر ترانس توزیع : اگر ترانس توزیع دارای عمر طولانی است ، با بهره گیری از تعمیرات صحیح از قدرت آن حمایت کنید .
  • حالت عملکرد : در صورتی که فعالیت محصول از راندمان صحیح خود خارج شده باشد ، تعمیر آن لازم است .
  • سیستم‌ های حفاظتی : غیر فعال شدن سیستم های حفاظتی شما را به تعمیر ترانسفورماتور توزیع وا می دارد .

جهت تشخیص و تعمیر خرابی ترانسفورماتور توزیع با کارشناسان مجرب در این زمینه مشورت کنید . آنها شرایط محصول را به طور دقیق بررسی می کنند و بهترین راه حل را‌ پیش روی شما قرار می دهند .

تحت چه شرایطی باید به تعمیر ترانسفورماتور توزیع بپردازیم ؟

9 دلیل اصلی خرابی در ترانسفورماتور توزیع

خرابی ترانسفورماتور توزیع به دلایل مختلفی رخ دهد . هر چند که تولید این دستگاه مطابق با استاندارد های جهانی انجام می شود ، اما این دستگاه کاملا خنثی و ضد ضربه نیست . عوامل آسیب زای متعددی می تواند باعث فروپاشی عملکرد سیستم شود . در ذیل 9 دلیل شایع خرابی ترانسفورماتور توزیع لیست کرده ایم ، به آن توجه کنید :

  • بار اضافی : استفاده از بار اضافی بر توان ترانسفورماتور توزیع منجر به افزایش دمای آن و در نتیجه خرابی سیستم می شود . استفاده نادرست یا بیش از حد از توان دستگاه ، دلیل خرابی آن است .
  • نوسانات ولتاژ : نوسانات بیش از حد در ولتاژ ورودی به دستگاه ، آسیب های جبران ناپذیری به ساختار ترانسفورماتور توزیع ایجاد می کند .
  • نقص در عایق ‌ها : نقص در عایق ‌های داخلی یا خارجی ترانسفورماتور موجب نشت جریان ، قوس الکتریکی و … می شود .
  • عیوب تولیدی : خرابی ترانسفورماتور توزیع ناشی از عیوب تولیدی است . اگر فرآیند ساخت و ساز محصول مطابق جداول استاندارد صورت نگیرد ، در آینده فعالیت آن با مشکل رو به رو می شود .
  • ناسازگاری قطعات : قطعات محصول باید علاوه بر کیفیت بالا با یکدیگر سازگار باشند .
  • عملیات نامناسب : استفاده نادرست از ترانسفورماتور ، عملکرد نامناسب در شرایط خاص ، عدم توجه به راهنما ها و محدودیت ‌های تولید کننده باعث خرابی ترانسفورماتور توزیع شود.
  • حوادث خارجی : حوادث خارجی مانند صاعقه ، سقوط اشیاء بر روی ترانسفورماتور ، حریق و زلزله به ناکارآمدی دستگاه ختم می گردد .
  • نقص سیستم خنک ‌کننده : در صورت عدم کارآیی صحیح سیستم خنک‌کننده ، دمای دستگاه را بالا می برد . دما های بالا ضرر های جبران ناپذیری به سیستم وارد می کند .
  • عدم نگهداری و نظافت مناسب : عدم نگهداری و نظافت منظم ترانسفورماتور ، خرابی ‌های سیستم را افزایش می دهد . رسوبات گرد و غبار به مشکلات عملکردی و خرابی سیستم منجر می گردد .
مقاله پیشنهادی:  نحوه انتخاب ظرفیت مناسب و بهینه ترانسفورماتور توزیع

موارد فوق برخی از دلایل خرابی ترانسفورماتور توزیع است . باید گفت در صورت بروز هر یک از این مشکلات نام برده شده به تعمیر و سرویس دستگاه بپردازید .

 

در تعمیر ترانسفورماتور توزیع به چه نکاتی توجه کنیم ؟

در این بخش از مقاله خرابی ترانسفورماتور توزیع ، درباره نکات موثر در تعمیر و بهبودی این دستگاه صحبت می کنیم . سرویس و تعمیر بیشترین تاثیر را بر عملکرد دستگاه ها دارند . اگر خواهان برقراری جریانی پایدار در مجموعه هستید ، نسبت تعمیر آن کوشا باشید .

به هیچ وجه شخصا به رفع خرابی ترانسفورماتور توزیع اقدام نکنید . ساختمان داخلی این تجهیز بسیار پیچیده است . حتی جا به جایی یک پیچ پنج سانتی نیز باعث افت راندمان دستگاه می شود . پارامتر های مختلفی در تعمیر این دستگاه به کمک شما می آید ، از جمله آن ها می توان به :

  • ایمن سازی : قبل از هرگونه ادغامی برای تعمیر دستگاه از قطع جریان آن با شبکه اصلی مطمئن شوید . در طول تعمیر محصول پایبند به رعایت نکات ایمنی باشید .
  • تجزیه و تحلیل خرابی : قبل از تعمیر به دقت خرابی را تجزیه و تحلیل کنید .
  • بررسی سیم‌ ها و اتصالات : از اتصال صحیح و عدم وجود سوختگی و خوردگی در سیم ها مطمئن شوید . باید اتصالات سیستم درست و محکم باشد .
  • و …

 

سخن پایانی

طاها ترانس از شرکت های بزرگ در ایران است ، که به عنوان فروشنده ترانسفورماتور در فضای مجازی فعالیت می کند . با مراجعه به این فروشگاه ، خرید اینترنتی محصول برای همگان مقدور است .

بیشتر بخوانید: ترانس ایزوله

مقاله پیشنهادی:  ترانس رله ای چیست ؟