ترانس برق فشار قوی

ترانس برق فشار قوی

عناوین و سر فصل های این مطلب

بالا بودن میزان ولتاژ می‌تواند ضررهای فراوانی برای بعضی تاسیسات داشته باشد برای به حداقل رساندن میزان این ضررها باید از تجهیزاتی استفاده کرد.  از جمله انواع این ترانس ها می توان به ترانس برق فشار قوی اشاره نمود که در موارد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. طاها ترانس سال‌ها تجربه در زمینه فروش ترانسفورماتورهای برق فشار قوی دارد. بر همین اساس این مطلب را برای شما ایجاد کرده است تا با مطالعه آن بتوانید انتخابی مناسب داشته باشید پس تا پایان با ما همراه باشید.

معرفی ترانسفورماتور برق فشار قوی

ترانس برق فشار قوی نوعی ترانسفورماتور است که عمدتاً برای انتقال انرژی الکتریکی بین مدار توزیع اصلی و ژنراتور استفاده می‌شود. این نوع ترانسفورماتور نقش اتصال پله به پایین و پله بالا را در شبکه توزیع ایفا می‌کند. ترانسفورماتورهای فشار قوی عموماً ترانسفورماتورهای روغنی هستند که عمر مفید بیشتری نسبت به ترانسفورماتورهای معمولی دارند و می‌توان آن‌ها را 30 سال یا بیشتر مورد استفاده قرار داد.

معرفی ترانسفورماتور برق فشار قوی

انواع ترانس فشار قوی

ترانس برق فشار قوی یا ترانسفورمر های فشار قوی، نوعی از ترانسفورماتور ها هستند، که برای انتقال و تبدیل انرژی الکتریکی با ولتاژ بالا مورد بهره وری قرار می گیرند. از جمله کاربرد های آن ها می توان به؛ انتقال برق، توزیع برق، صنایع برق و تجهیزات برق صنعتی اشاره کرد.

معمولاً از آن برای ولتاژ های بالای 660 ولت استفاده می کنند. این دستگاه نقش حیاتی در سیستم های برقی دارد. در زیر به برخی از انواع ترانس های فشار قوی اشاره می کنیم؛

1.     ترانسفورماتور های توزیع:

این نوع ترانس ها برای توزیع برق از ایستگاه های تولید برق به سیستم های توزیع برق شهری و صنعتی به کار می روند. آن ها ولتاژ های بالا را برای استفاده در خانه ها، کارخانه ها و سایر مکان ها تبدیل می کنند.

2.     ترانسفورماتور های انتقال:

ترانس برق فشار قوی انتقال برای جا به جایی برق از ایستگاه های تولید برق به ایستگاه های توزیع یا انتقال در فواصل بلند مورد استفاده قرار می گیرند. آن ها ولتاژ بالا را انتقال می دهند و از افت ولتاژ در طول مسافت جلوگیری خواهند کرد.

3.     ترانسفورمرهای اتصال زمین:

این سری دستگاه ها برای اتصال زمین در سیستم های توزیع برق و جلوگیری از بروز شوک الکتریکی و حوادث برقی مناسب هستند.

4.     ترانسفورماتور های ایزوله:

این تکنولوژی الکتریکی برای ایزوله سازی مدار ها و تجهیزات در سیستم های برقی و پیگیری از انتقال جریان خطرناک به کاربران به کار برده می شوند.

5.     ترانسفورماتور های ابزار دقیق:

این دستگاه برای تأمین ولتاژ دقیق و پایدار برای ابزار ها و تجهیزات دقیق مانند؛ اندازه گیر ها، رله ها و تجهیزات کنترلی استفاده می شوند.

6.     ترانسفورماتور های پلی فیزیک:

ترانس برق فشار قوی پلی فیزیک برای انتقال انرژی الکتریکی به صورت همزمان در چندین ولتاژ و فرکانس طراحی شده اند. به طور معمول در سیستم های تجهیزات پزشکی و ابزار های تست و اندازه گیری نقش دارند.

ترانس های فشار قوی نقش بسیار مهمی در انتقال، توزیع و استفاده از انرژی الکتریکی با ولتاژ بالا دارند. آن ها برای ایجاد ایمنی، کنترل ولتاژ و جریان، ایزوله سازی و انتقال انرژی با بهره وری بالا مناسب خواهند بود.

وب سایت Electricityforum در خصوص ترانسفورماتور های فشار قوی چنین تعریفی دارد که؛ ترانسفورماتورهای ولتاژ بالا ولتاژها را از یک سطح یا پیکربندی فاز به دیگری تبدیل می کنند، معمولاً از بالاتر به پایین تر. آنها می توانند شامل ویژگی هایی برای جداسازی الکتریکی، توزیع نیرو، و برنامه های کاربردی کنترل و ابزار دقیق باشند.

ویژگی های ترانس برق فشار قوی

ترانس برق فشار قوی ترانسفورماتورهایی هستند که در سطوح ولتاژ بالا کار می‌کنند. انتقال جریان در سطوح ولتاژ بالا نه تنها می‌تواند بازده انتقال را بهبود بخشد بلکه در زمان و هزینه نیز صرفه‌جویی می‌کند. همچنین می‌تواند از کابل های سبک‌تر و نازک‌تر برای کاهش هزینه ساخت سیم استفاده کند. در محدوده ولتاژ بالا تحت استانداردهای مختلف تفاوت هایی وجود دارد. به طور کلی، محدوده ولتاژ بالا 115-230 کیلو ولت است. البته حداکثر ولتاژ انتقال مورد استفاده در کشورهای مختلف ممکن است که با یکدیگر تفاوت داشته باشد.

ترانسفورماتور برق فشار قوی چگونه کار می کند؟

ترانسفورماتور برق فشار قوی چگونه کار می کند؟

عملکرد ترانسفورماتور ولتاژ بالا بر اساس اصل القای الکترومغناطیسی است. سیم پیچ اولیه و سیم پیچ ثانویه به دور هسته آهنی که حلقه بسته را تشکیل می‌دهد پیچیده می‌شود. هنگامی که سیم پیچ اولیه با ولتاژ AC اعمال می‌شود، شار مغناطیسی متناوب در هسته آهنی ایجاد می‌شود. شار مغناطیسی متناوب در سیم‌پیچ‌های اولیه و ثانویه نیروی محرکه الکتریکی القا می‌کند، زیرا پیچ‌های سیم‌پیچ اولیه و ثانویه متفاوت است.  بنابراین، مقدار نیروی الکتروموتور القایی در دو طرف اولیه و ثانویه متفاوت است، بنابراین هدف از تبدیل ولتاژ محقق می‌شود. هر چه سیم پیچ بیشتر بچرخد ولتاژ خروجی بیشتر می‌شود بنابراین حجم ترانس برق فشار قوی بیشتر است. اگر بدنبال اطلاعاتی در خصوص ترانسفورماتور قدرت هستید می توانید به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.

قدرت ترانس برق فشار قوی

ترانس برق فشار قوی یکی از اجزای اساسی و حیاتی در سیستم های توزیع و انتقال برق به شمار می روند. این دستگاه برای تبدیل و انتقال انرژی الکتریکی با ولتاژ بالا به کاربرد های مختلف استفاده می شوند.

قدرت آن به نسبت سایر محصولات مشابه بسیار بیشتر است. با قرار گیری در شبکه، تغییری عظیم در مدار اصلی جریان به وجود می آورد. با کمک از این سیستم، سطح ایمنی بهبود می یابد و به راحتی تسلیم عوامل آسیب زا نخواهد شد. در زیر ساختار اصلی این دستگاه را بررسی می نماییم؛

  • هسته: این تجهیز الکترونیکی دارای هسته فلزی از جنس فولاد سیلیسیوم یا فولاد نیکل است. این قطعه برای افزایش کارایی و کاهش اتلاف های قدرت استفاده می شود.
  • پیچ های لوله ای: ترانس برق فشار قوی از پیچ های لوله ای برخوردار هستند، که وظیفه انتقال انرژی الکتریکی بین ولتاژ های مختلف را بر عهده می گیرند. این پیچ ها به صورت جداگانه بر روی هسته قرار می گیرند و به ولتاژ و جریان مورد نیاز تبدیل می شوند.
  • سیستم خنک کننده: این تجهیز هوشمند به دلیل تولید حرارت در اثر انتقال و تبدیل انرژی، سیستم خنک کننده خاصی دارد. این تکنولوژی برای حفظ دمای مناسب ترانسفورمر و جلوگیری از افزایش دما استفاده می شود.
  • سیستم ایزوله سازی: ترانس های فشار قوی از سیستم ایزوله سازی پشتیبانی می کنند، تا از حوادث الکتریکی و خطر ساز جلوگیری نمایند.
  • سیستم حفاظتی: سیستم های حفاظتی برای حفاظت از ترانسفورماتور در مواقع خطرناک مانند؛ افزایش ولتاژ یا جریان، اتصال کوتاه و… تعبیه شده اند.
  • سیستم ترانسفورمر کنترلی: ترانس برق فشار قوی به نوعی سیستم کنترلی مجهز می باشد، که برای کنترل ولتاژ و جریان و تنظیم عملکرد دستگاه ترتیب داده شده است.

با توجه به اهمیت ترانسفورماتور فشار قوی در سیستم های توزیع و انتقال برق، طراحی و ساخت آن باید با دقت و استاندارد های بالا انجام شود. بدین ترتیب بهره وری و ایمنی سیستم برق تضمین می گردد.

قدرت ترانس برق فشار قوی

تفاوت بین ولتاژ پایین، بالا چیست؟

تقسیم بندی ولتاژ بالا، ولتاژ پایین و ولتاژ متوسط ​​نیز در استانداردهای مختلف تفاوت‌های جزئی دارد. به‌طور کلی، انواع ترانسفورماتور بر اساس درجه ولتاژ تقسیم می‌شوند.

  • ولتاژ پایین

به‌طورکلی، ولتاژ زیر 1000 ولت را معمولاً برق فشار ضعیف می‌نامند، برق ولتاژ پایین اغلب در سیستم‌های توزیع برق خانگی استفاده می‌شود. عملکرد لوازم خانگی و منبع تغذیه روشنایی به برق ولتاژ پایین متکی است. الکتریسیته ولتاژ پایین را جریان مستقیم نیز می‌نامند زیرا به صورت جریان مستقیم از خط عبور می‌کند و فقط در یک جهت جریان دارد و میدان الکترومغناطیسی در اطراف سیم وجود ندارد. وسایل کم ولتاژ زیادی در خانه وجود دارد که از جمله آن ها می توان به تلویزیون، توستر، تلفن همراه، رایانه لوحی، استریو بلوتوث، چراغ قوه، جاروبرقی و آشکارساز دود اشاره کرد.در ادامه به بررسی ترانس برق فشار قوی خواهیم پرداخت.

  • ولتاژ بالا

به‌طورکلی به ولتاژ بالاتر از 35 کیلو ولت و کمتر از 230 کیلو ولت ولتاژ بالا گفته می‌شود. برق فشار قوی و برق فشار ضعیف به روش های مختلفی تولید می شوند. می توان گفت برق با ولتاژ بالا توسط ژنراتورهایی که به سرعت در حال چرخش هستند تولید می‌شود. برق فشار قوی اغلب برای مصارف صنعتی و نه مسکونی استفاده می‌شود. برق ولتاژ بالا جریان متناوب است مانند جریان مستقیم در یک جهت حرکت نمی‌کند بلکه به سمت جلو و عقب نوسان می‌کند. بنابراین، از آنجایی که جریان الکترون AC همیشه به سمت جلو و عقب در نوسان است، AC می‌تواند میدان‌های الکترومغناطیسی در اطراف خود ایجاد کند.

  • ولتاژ متوسط

ولتاژ بین ولتاژ بالا و ولتاژ پایین را ولتاژ متوسط می‌گویند که به طور کلی به ولتاژ 1000v-35kv اطلاق می‌شود. ترانسفورماتورهای ولتاژ متوسط اغلب در کارخانه‌ها و کارگاه‌های ساختمانی استفاده می‌شوند که می‌توانند بیشتر نیاز برق را برآورده کنند.

ولتاژ ترانس فشار قوی چقدر است؟

ولتاژ ترانسفورماتور برق فشار قوی معمولاً بسیار بالا است. ولتاژ آن معمولا بیش از 660 ولت می باشد. این ولتاژ برای انتقال و توزیع انرژی الکتریکی در سیستم های برقی بزرگ استفاده می شود.

ترانسفورماتور های انتقال برق قابلیت تغییر ولتاژ ها را در محدوده ی 20 کیلوولت تا 750 کیلوولت و حتی بیشتر را دارند. ولتاژ این تجهیز بسته به نوع کاربری و نیاز های سیستم برقی مختلف متغیر است. عموماً این دستگاه برای انتقال و تبدیل انرژی با ولتاژ های بسیار بالا به کار برده می شود.

از آنجا که ترانس برق فشار قوی باید با ولتاژ های بالا کار کند، طراحی و ساخت آن با رعایت استاندارد های ایمنی بالا انجام می شود.

ولتاژ ترانس فشار قوی چقدر است؟

کاربردهای رایج ترانسفورماتور توزیع ولتاژ بالا چیست؟

ترانسفورماتور توزیع ولتاژ بالا  قدرت خود را از یک توان ولتاژ بالا به یک برق ولتاژ پایین تغییر می‌دهد. این امر عمدتا سبب می‌شود که ترانس قدرت  در املاک مسکونی و تجاری استفاده شود. این ترانسفورماتورها سیم پیچ‌های اولیه و ثانویه را جدا می‌کنند. این ویژگی نیز منجر شده در جایی که دسترسی به برق مشکل است مورد استفاده قرار بگیرند.

تعمیر و نگهداری ترانسفورماتور فشار قوی

اگر شما ترانس برق فشار قوی را خریداری کرده باشید حتما نیاز است که نکاتی را در مورد تعمیر و نگهداری از آن‌ها بدانید. این نکات به شما کمک خواهند کرد که از این محصولات بهتر نگهداری کنید و بتوانید سال‌های زیادی از آن‌ها بهره ببرید.

  • پوشش بیرونی ترانسفورماتور ولتاژ بالا می‌تواند در برابر آسیب‌های محیط خارجی مانند خوردگی باد شدید، باران، تگرگ و برف و همچنین خوردگی آلاینده ها و رسوبات مختلف مقاومت کند.
  • ترانسفورماتور ولتاژ بالا باید به طور منظم توسط متخصصان تمیز و نگهداری شود تا از خرابی جلوگیری شود و بر استفاده عادی تأثیر بگذارد.
  • لوله رادیاتور ترانس برق فشار قوی به‌راحتی توسط عوامل خارجی آسیب می‌بیند، بنابراین باید به نگهداری و تعمیر لوله رادیاتور توجه زیادی شود.
  • اگر می‌خواهید داخل ترانسفورماتور فشار قوی را تمیز کنید، بهتر است از پرسنل نظافتچی حرفه‌ای کمک بگیرید. البته اگر کارمندان این تجربه را داشته باشند می‌توانند نظافت داخلی را نیز انجام دهند.
  • اگر ترانسفورماتور ولتاژ بالا فرسوده شده باشد، ممکن است لازم باشد برای مدتی متوقف شود. قبل از اینکه بتوان آن را به حالت اولیه با کارایی بالا بازگرداند الزامی است که نگهداری و تعمیر شود.

تعمیر و نگهداری ترانسفورماتور فشار قوی

عوامل موثر بر هزینه ترانس برق فشار قوی چیست؟

عوامل زیادی بر قیمت ترانس فشار قوی تاثیر می‌گذارند که در این میان سیم مسی یا سیم آلومینیومی عامل مهمی برای تعیین قیمت ترانسفورماتور فشار قوی است. در اینجا برخی از عوامل موثر بر قیمت ترانسفورماتور آورده شده است.

  • سیم استاندارد، می‌توان از سیم مسی یا سیم آلومینیومی در ساخت این ترانس ها استفاده کرد. در مقایسه با سیم آلومینیومی، سیم مسی دارای رسانایی، ایمنی و عمر طولانی است. بنابراین، سیم مسی گرانتر از سیم آلومینیومی خواهد بود. به‌طورکلی، دو نوع ترانسفورماتور وجود دارد ترانسفورماتور سیم مسی و ترانسفورماتور سیم آلومینیومی. از نظر اقتصادی قیمت ترانسفورماتور سیم مسی گران‌تر است.
  • تولید، سیم عایق سیم پیچ کاری بسیار دقیق است که برای جلوگیری از آسیب نیاز به دقت زیادی دارد. سیم پیچ باید به صورت دستی ساخته شود تا از کیفیت ترانسفورماتور اطمینان حاصل شود.
  • نوار عایق، برای سیم پیچی ترانسفورماتور از نوار عایق استفاده می شود که برای تثبیت و عایق کاری می باشد.
  • قطر بزرگ، هرچه قطر سیم بزرگتر باشد، هزینه ترانس بالاتر است البته این ویژگی بر عملکرد محصولات نیز تاثیر چشم‌گیری دارد.

بهترین روش خرید ترانس برق فشار قوی

اگر شما قصد خرید ترانس برق فشار قوی را داشته باشید طبیعتاً به دنبال بهترین روش خرید این تجهیزات هستید. مناسب‌ترین راه خرید اینترنتی بوده که می‌توانید از طریق سایت‌های معتبر اقدام به خرید کنید. البته قبل از تهیه ترانس به صورت آنلاین الزامی است که ابتدا نیاز خود را به این تجهیزات به‌طور دقیق بررسی کنید.

ترانس برق فشار قوی

سخن پایانی

ترانس برق فشار قوی ، املاک مسکونی و تجاری را تغذیه می‌کنند همچنین این محصولات نیازهای برق خانگی و صنعتی را به خوبی تأمین می‌کنند. تولید ترانسفورماتورهای فشار قوی به فناوری، محیط، تجهیزات و صلاحیت بسیار بیشتری نیاز دارد. بر همین اساس تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان ترانسفورماتور فشار قوی به مراتب کمتر از  ترانسفورماتور فشار ضعیف هستند. اما اگر شما قصد خرید این ترانس ها را دارید می‌توانید از طریق سایت طاها ترانس اقدام به خرید کنید. قیمت این محصولات در سایت متناسب با توان اقتصادی مصرف‌کنندگان در نظر گرفته شده است. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با پشتیبانی سایت ارتباط بگیرید.

ترانس سه فاز

سوال و جواب درباره ترانس برق فشار قوی

1. ترانسفورماتور برق فشار قوی چیست؟

ترانسفورمر های برق فشار قوی دستگاه های الکتریکی هستند، که برای انتقال و تبدیل ولتاژ های بالا در سیستم های برقی بزرگ استفاده می شوند.

2. ترانس برق فشار قوی چه وظایفی بر عهده دارند؟

آن ها برای تبدیل ولتاژ های بالا به ولتاژ های پایین تر یا برعکس استفاده می شوند و نقش مهمی در انتقال انرژی الکتریکی دارند.

3. ترانس فشار قوی چگونه کار میکنند؟

ترانسفورمر های برق فشار قوی با استفاده از جریان متناوب برای انتقال انرژی الکتریکی از یک مدار به مدار دیگر استفاده می کنند.

4. چه مواردی برای انتخاب یک ترانسفورمر برق فشار قوی باید در نظر گرفت؟

عواملی مانند؛ ولتاژ ورودی و خروجی، جریان، نوع بار، کاربرد های خاص و استاندارد های ایمنی را در انتخاب آن مد نظر بگیرید.

5. چه تفاوت هایی بین ترانسفورماتور های فشار قوی و ترانسفورماتور های فشار متوسط وجود دارد؟

ترانسفورمرهای فشار قوی برای ولتاژ های بالاتر از 660 ولت استفاده می شوند، در حالی که ترانسفورمر های فشار متوسط برای ولتاژ های بین 660 و 1000 ولت مناسب است.

6. چه عواملی برای عمر مفید یک ترانسفورمر برق فشار قوی تاثیر دارند؟

عواملی مانند؛ شرایط کاری، نگهداری و نگهداری منظم، زمان استفاده و شرایط محیطی می توانند بر عمر دستگاه تاثیر بگذارند.

7. چه اقداماتی برای نگهداری و تعمیر ترانسفورمر های برق فشار قوی انجام می شود؟

نگهداری منظم، بازرسی های دوره ای، تست های عیب یابی و تعمیرات اصلاحی از اقداماتی هستند، که برای حفظ عمر و عملکرد بهینه این تجهیز انجام می شود.

8. چه خطراتی ممکن است در صورت عدم نگهداری صحیح برای ترانسفورمر های برق فشار قوی به وجود بیاید؟

خطراتی نظیر؛ خطر آتش سوزی، نقص در عملکرد، خطرات الکتریکی و خطرات ایمنی در صورت عدم نگهداری صحیح ایجاد می شود.

9. عوامل خارجی و محیطی چه تأثیری بر کارایی ترانس برق فشار قوی دارد؟

عواملی مانند؛ دما، بار، ولتاژ و شرایط محیطی می توانند بر کارایی و عملکرد دستگاه تاثیرات منفی بگذارد.

10. چه تکنولوژی های نوینی برای بهبود عملکرد و کارایی ترانس های برق فشار قوی وجود دارد؟

تکنولوژی هایی نظیر؛ ترانسفورمر های هوشمند، استفاده از مواد نوین، طراحی بهینه و استفاده از انرژی پایدار به بهبود عملکرد و کارایی دستگاه کمک می کند.