طرز کار انواع اینورتر صنعتی متفاوت و پیچیده است، با این حال تمامی آن ها جریان مستقیم را به متناوب تبدیل می کنند. این محصول الکترونیکی، ایمنی و کیفیت ولتاژ را در سطحی پایدار محافظت می نماید.
این قطعه یکی از تجهیزات جانبی موتور های الکتریکی است، که توانایی کنترل جریان را دارد. همچنین باعث صرفه جویی در مصرف انرژی برق نیز می شود. با استفاده از این دستگاه، دور موتور ها جریان متناسب با نیاز کارگاه تنظیم می شود.
در ادامه درباره ساز و کار این دستگاه در کنترل سیستم های الکتریکی صحبت می کنیم، با ما همراه شوید.
انواع اینورتر صنعتی
مقاله طرز کار انواع اینورتر صنعتی به معرفی انواع این سیستم می پردازیم. موتور های الکتریکی ر تبدیل برق مستقیم به متناوب تا حدودی ضعیف است، اما این مشکل قابل حل است.
شما می توانید با بهره وری از تکنولوژی های نوینی مثل اینورتر ضعف سیستم های الکتریکی خود را پوشش دهید. تولید این دستگاه در مدل های مختلفی صورت می گیرد. هر شبکه بسته به نیاز خود به ولتاژ خاصی از جریان نیازمند است.
در بازار، مدل های مختلفی از این محصول به فروش می رسد. در ساخت این دستگاه از تکنولوژی های متفاوتی استفاده می شود، تا پاسخگوی نیاز مجموعه باشند. انواع اینورتر صنعتی بر اساس ویژگی ها و تکنولوژی ساخت عبارتند از؛
- اینورتر های مبدل تک فاز به سه فاز (Single-phase to Three-phase inverters): این نوع اینورتر ها برای تبدیل برق تک فاز به برق سه فاز استفاده می شوند. این تجهیز در برخی کاربرد ها مانند؛ اتصال تجهیزات سه فاز به شبکه تک فازی یا استفاده از تجهیزات سه فاز در محلی که تنها برق تک فازی در دسترس است، به کار می روند.
- اینورتر های مبدل سه فاز به سه فاز (Three-phase to Three-phase inverters): مقاله طرز کار انواع اینورتر صنعتی، شیوه کار با این دستگاه را به شما می آموزد. این تجهیز ایمن، برای تبدیل برق سه فاز به برق سه فاز استفاده طراحی شده است.
اینورتر های مبدل سه فاز به سه فاز برای کاربرد هایی مانند؛ کنترل سرعت موتور های القایی سه فاز، کنترل ولتاژ و فرکانس در شبکه های سه فازی و استفاده از منابع تغذیه سه فاز در محلی که تنها برق تک فازی در دسترس است، مناسب می باشد.
- اینورتر های تغذیه باتری (Battery inverters): اینورتر های تغذیه برای تبدیل برق مستقیم (DC) تولید شده توسط باتری ها به برق متناوب (AC) به کار می روند. اینورتر های تغذیه باتری برای سیستم های تولید برق خورشیدی یا سیستم های ذخیره سازی مناسب هستند.
- اینورتر های فرکانس متغیر (Variable frequency inverters): مبحث طرز کار انواع اینورتر صنعتی، راه حلی ایمن جهت بهینه سازی شبکه پیش روی شما قرار می دهد. این دسته محصولات جهت تولید برق با فرکانس متغیر استفاده می شوند. اینورتر هایی در مدل فرکانس متغیر در کنترل سرعت موتور ها، کنترل ولتاژ و فرکانس موثر هستند.
مقاله طرز کار انواع اینورتر صنعتی، عملکرد این سیستم را در کنترل جریانات الکتریکی به تصویر می کشد. با مطالعه این مبحث، شناخت بهتری از ساز و کار این دستگاه به دست می آورید.
طریقه کار اینورتر صنعتی
اینورتر صنعتی یک دستگاه الکترونیکی است، که برای تبدیل برق مستقیم (DC) به برق متناوب (AC) استفاده می شود. این سیستم با تحلیل شرایط عملیاتی ساختمان، ولتاژ جریان را کنترل می نماید.
با بهره گیری از این دستگاه در مدار جریان بر ایمنی و سلامت تجهیزات مجموعه بیفزایید. این دستگاه می تواند طبق برنامه به صورت مداوم، ولتاژ جریان را تنظیم نماید. در ذیل طریقه کار اینورتر صنعتی را به تصویر می کشیم؛
- ورودی برق: اینورتر صنعتی ابتدا برق مستقیم (DC) را از منبع تغذیه خود، باتری یا سیستم تولید برق خورشیدی، دریافت می کند.
- تنظیم و تثبیت برق ورودی: در این مرحله، ولتاژ و جریان برق ورودی تنظیم و تثبیت می شود، تا برق ورودی امکان تبدیل به جریانات متناوب را داشته باشد. این عملیات توسط قسمت کنترلی یا رگولاتور ورودی انجام می گردد.
- تبدیل برق DC به AC: مقاله طرز کار انواع اینورتر صنعتی مفید و گسترده است. در این بخش، برق مستقیم ورودی توسط قسمت تبدیل کننده به برق متناوب تبدیل می شود. برای این منظور، اینورتر از قطعات الکترونیکی مختلف مانند؛ ترانزیستور های قدرت یا تریستور ها استفاده می کند. این قطعات الکترونیکی به صورت دقیق با سرعت فرکانس بالا، برق مستقیم ورودی را به برق متناوب تبدیل می کنند.
- کنترل و تنظیم ولتاژ و فرکانس خروجی: سپس ولتاژ و فرکانس برق خروجی توسط قسمت کنترلی یا رگولاتور خروجی تنظیم و کنترل می شوند. این امر به منظور تأمین برق متناوب با ویژگی های مشخص و مطابق با نیاز های بار صورت می گیرد.
- خروجی برق: طرز کار انواع اینورتر صنعتی، چگونگی کنترل و تبدیل جریانات DC به AC را نشان می دهد. برق متناوب تولید شده توسط اینورتر صنعتی به بار منتقل می گردد و برق مورد نیاز بار تأمین می شود.
با اینکه طرز کار انواع اینورتر صنعتی به طور کلی مشابه است، اما بسته به نوع و کاربرد محصول، قطعات و تکنولوژی های مختلفی در تولید آن یه کار می رود. همچنین، اینورتر های صنعتی معمولاً دارای قابلیت های مختلفی مانند؛ کنترل سرعت، ولتاژ و فرکانس، حفاظت از بار و قابلیت اتصال به سیستم های مدیریت انرژی (EMS) هستند.
بیشتر بخوانید: سنسور مجاورتی القایی چیست و چگونه کار می کند؟
نکات قابل توجه در تنظیم اینورتر صنعتی
در این بخش از مقاله طرز کار انواع اینورتر صنعتی، درباره نکات قابل توجه در تنظیم این تجهیز صحبت می کنیم. تنظیم اینورتر صنعتی برای بهره برداری بهینه و عملکرد بهتر، مهم و حائز اهمیت است.اگر در صنعت تولید قطعات الکتریکی و برقی فعالیت می کنید و قصد کنترل و تنظیم اینورتر را دارید، اقدامات زیر را دنبال کنید؛
- تنظیم ولتاژ و فرکانس ورودی: اینورتر صنعتی باید به درستی با ولتاژ و فرکانس ورودی سازگار شود. بررسی دقیق ولتاژ و فرکانس ورودی و تنظیم دستگاه به مقادیر مشخصی بستگی دارد.
- تنظیم ولتاژ و فرکانس خروجی: برای تنظیم ولتاژ و فرکانس خروجی اینورتر صنعتی، باید دقت کافی به عملکرد و نیاز های بار داشته باشید. تنظیم ولتاژ و فرکانس خروجی به مقادیر مناسب، میزان استهلاک انرژی، عمر مفید تجهیزات و کارایی بار را تحت تأثیر قرار می دهد.
- تنظیم کنترل سرعت: مبحث طرز کار انواع اینورتر صنعتی، راهنمایی عالی حهت بهینه سازی مدار جریان است. در صورت استفاده از اینورتر در کنترل سرعت موتور ها، تنظیم مناسب پارامتر های کنترلی مربوط به سرعت، میزان شتاب و ترمینال ها، بسیار حائز اهمیت می باشد.
- تنظیم حمایت از بار: اینورتر صنعتی باید دارای سیستم های حفاظتی مناسب برای بار باشد. تنظیم و بررسی حمایت های موجود مانند؛ حفاظت در برابر افزایش ولتاژ، افزایش جریان، کاهش ولتاژ و حمایت در برابر اتصال کوتاه، از جمله نکات قابل توجه در تنظیم این قطعه صنعتی است.
- تنظیمات شبکه: مقاله طرز کار انواع اینورتر صنعتی، در تعیین ایمنی شبکه جریان به شما کمک می کند. در صورت اتصال اینورتر به شبکه برق عمومی باید پیکربندی و اتصالات آن به درستی صورت گیرد. تنظیمات آن شامل؛ تنظیمات قابلیت اتصال به شبکه، حفاظت در برابر افزایش ولتاژ و فرکانس و اتصال به سیستم مدیریت انرژی (EMS) می باشد.
- مانیتورینگ و نظارت: تنظیم پارامتر های مانیتورینگ و نظارت مربوط به عملکرد اینورتر صنعتی از جمله نکات مهم در تنظیم آن است. مانیتورینگ و نظارت دقیق بر عملکرد اینورتر و شناخت مشکلات و خطا های ممکن، به بهبود و عیب یابی سریع تر کمک می کند.
در هنگام تنظیم اینورتر صنعتی، باید به دستور العمل ها و راهنمایی های تولید کننده مراجعه کرده و دقت کافی در تنظیمات و پارامترهای مختلف داشته باشید.
کسب اطلاعات درباره طرز کار انواع اینورتر صنعتی به شما در شناخت بهتر این قطعه کمک می کند. این قطعه باید بتواند بدون بروز کوچک ترین خطایی، پر سرعت به عملکرد خود را ادامه دهد.
نکات قابل توجه درباره عملکرد اینورتر صنعتی
در این بخش از مقاله طرز کار انواع اینورتر صنعتی، ودرباره عملکرد و سرعت العمل آن، توضیح می دهیم. عملکرد صحیح و بهینه اینورتر صنعتی بسیار مهم است. نکات زیر قدرت، سرعت و توان اینورتر را در طول زمان های مختلف تضمین می کند؛
- کارایی: عملکرد اینورتر صنعتی باید با کارایی بالایی همراه است. کارایی دستگاه باید با ظرفیت الکتریکی شبکه همخوانی داشته باشد.
- پایداری: عملکرد پایدار دستگاه در طول زمان بسیار مهم است. اینورتر باید قادر باشد، در شرایط مختلف محیطی و باری که به آن وارد می شود، به صورت پایدار عمل کند و به تغییرات و شوک های خارجی مقاومت نشان دهد.
- حفاظت: عملکرد اینورتر باید در راستا حفاظت از سیستم الکتریکی باشد. این سیستم باید بتوانند در مواقع خطر و شرایط عملیاتی بد مانند؛ افزایش ولتاژ، افزایش جریان، کاهش ولتاژ و حفاظت در برابر اتصال کوتاه، بهترین عملکرد را از خود بروز دهد.
- و…
طرز کار انواع اینورتر صنعتی جالب است. این دستگاه می تواند با قرار گیری در مدار الکتریکی موتور ها علاوه بر محافظت از آن ها باعث تبدیل جریان DC به AC استفاده شود.
سخن پایانی
مقاله طرز کار انواع اینورتر صنعتی به شما کمک می کند، تا محصولی ایمن در سیستم های الکتریکی نصب گردد. جهت خرید این دستگاه در مدل های ایرانی به وب سایت طاها ترانس مراجعه کنید. در این فروشگاه علاوه بر اطلاع از قیمت روز محصول می توانید با کارشناسان تولید نیز گفت و گو داشته باشید.